Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er zoveel niet-beschikbare vrije sector huurwoningen op Funda staan

Door Lisanne Doff 22 juli 2020

Een beschikbare huurwoning vinden in Dordrecht is niet zo eenvoudig. Er is nu eenmaal meer vraag dan aanbod. Omdat wij wekelijks op Funda kijken, kwamen we erachter dat er op Funda een aanbod van meer dan 60 vrije sector huurhuizen is in Dordrecht. Maar toen we beter gingen kijken, bleek dat veel van die huizen wel vermeld staan maar dat ze helemaal niet beschikbaar zijn!

Daarom zochten we het antwoord op de vraag: waarom worden er zoveel niet-beschikbare huurwoningen op Funda aangeboden?

Helaas

Een handige tool om het aanbod van koop- en huurhuizen te checken, is Funda. Het lijkt alsof er een groot aanbod aan huurwoningen is. Maar helaas. Als je goed kijkt, staat meer dan de helft van de woningen al onder optie. Iemand was je dus al voor. Of is er helemaal niets beschikbaar. Hele wooncomplexen in de stad staan vermeld, maar vaak staat er een kort zinnetje onder met de tekst ‘Geen beschikbare woningen voor dit type’. Huh, hoe kan dat?

Beeld: printscreen Funda

Verhuurmakelaars

Voor een plek op Funda moet elke verhuurmakelaar per jaar een bepaald bedrag betalen. Aangezien er veel verloop is in de verhuur van de woningen is het lastig om steeds de plekken op Funda weg te halen en er weer opnieuw op te zetten.

Betalen

Voor elke nieuwe plaatsing wordt een bedrag betaald. Dus de verhuurmakelaars laten de plaatsingen met de wooncomplexen gewoon staan en veranderen alleen het huidige aanbod als het nodig is. Dus als je een zoekopdracht doet op Funda komen al die wooncomplexen naar boven, maar is er maar weinig van beschikbaar. Hoe vervelend is dat?!

Niet de eerste plek

Daarnaast is Funda niet de eerste plek waar het aanbod vrijgekomen huurwoningen op komt te staan. De meeste kantoren gebruiken een lijst met geïnteresseerden die aangegeven op zoek te zijn naar een huurhuis in Dordrecht. Daarom kun je het beste je inschrijven bij verschillende kantoren.

Krapte

Vanuit de verhuurmakelaar snappen we de reden maar voor de gebruiker, wij Dordtenaren die op zoek zijn naar een nieuwe woonplek, is het gewoon heel vervelend. Er heerst al een enorme krapte en je bent blij als je minimaal één beschikbare woning kunt vinden. Zeker als de druk toeneemt vanwege jouw persoonlijke situatie en je niet lang de tijd hebt om een nieuw onderkomen te vinden…

Bekijk ook:

Op deze plek tegenover station Dordrecht komen 30 appartementen

Vlakbij het station en het centrum wonen? Aan de Burgemeester de Raadtsingel staat het kantoorpand B...

Overlastmeldingen toegenomen: deze Dordtse wijken springen eruit

Iedereen vertoefde de afgelopen maanden veel thuis en buren leerden elkaar nog beter kennen. Maar ni...
dordrecht luchtfoto

Woonnieuws: zo staat de Dordtse huizenmarkt er op dit moment voor

De vraag die een heleboel Dordtenaren bezighoudt: hoe staat het er momenteel voor op de huizenmarkt?...

Amsterdam versus Dordrecht: kijk en vergelijk deze huizenprijzen

Als je regelmatig op Funda kijkt, dan ben je bekend met de hoge huizenprijzen in Dordrecht. Maar als...

Meer over

Wonen

adv.