Dit is waarom een huurhuis op dit moment een slimme keuze is

Aangeboden door Boogerman Makelaars 4 december 2017

Een huis huren via een makelaar? Die doen toch alleen in koopwoningen? Niet waar. Neem Boogerman Makelaars. Naast de verkoop van huizen verhuren ze ook veel woningen. En daar kun je gewoon huurtoeslag op krijgen. Ze zijn er in onze regio zelfs marktleider in.

boogermanBoogerman Makelaars is al meer dan veertig jaar in Dordrecht gevestigd. Onlangs verhuisden ze uit het pand aan de Johan de Wittstraat, want in januari openen ze hun gloednieuwe kantoor op de hoek van de Spuiweg en Spuiboulevard. Randstad zit daar nu in, maar die vertrekt binnenkort. Tot die tijd heeft Boogerman zijn tenten opgeslagen op de derde etage van het gebouw aan de Spuiboulevard. We schreven er eerder over.

De makelaar als verhuurder

Je denk misschien dat je alleen maar te maken krijgt met een makelaar als je een huis wilt kopen of verkopen. Maar dat is niet waar. René van de Giessen en Mark Roobol van Boogerman Makelaars leggen uit dat huren wellicht ook een goed idee is.

boogerman makelaars
René van de Giessen: ‘Vroeger hing er om het huren van huizen een totaal andere sfeer dan nu.’ Foto: Boogerman Makelaars

Grote groei

“We verhuren niet alleen woningen in Dordrecht, maar door het hele land”, vertelt Mark Roobol van Boogerman. “Verhuur maakt een serieus deel uit van onze werkzaamheden. Je hebt bij ons dan ook niet te maken met een makelaar die ook zo af en toe een woning verhuurt. We zijn niet voor niets al eens verhuurmakelaar van het jaar geworden. De afdeling verhuur en beheer is de afdeling bij ons die het hardst groeit.”

Huren is hot

Een huis of appartement huren is dus net zo hot als kopen René van de Giessen weet waarom. “Kijk, vroeger hing er om het huren van huizen een totaal andere sfeer dan nu. Toen ging je huren als je geen koophuis kon betalen of huurde je als een tussenoplossing. Die tijd is echt voorbij. Die tijd is echt voorbij. De huurmarkt komt steeds meer op zichzelf te staan. Alhoewel het ook gaat om woningen, vergt verhuur een hele andere aanpak dan verkoop.”

boogerman makelaars
Mark Roobol: ‘Huren wordt een bewuste keuze.’ Foto: Boogerman Makelaars

Een bewuste keuze

Huren wordt een bewuste keuze, weet Mark. “Ook beleggers realiseren zich dat steeds meer. Voor hen is het interessant te investeren in vastgoed. Er is een enorm tekort aan woningen in het middensegment. De belegger wordt bij ons totaal ontzorgd, daar zorgt ons verhuurteam voor.”

Met huurtoeslag

Woningen voor de verhuur vallen allemaal onder de vertrouwde NVM-paraplu. Er is net zo’n gevarieerd aanbod als bij de woningen voor de verkoop. Mark zegt: “Er zijn huurhuizen in alle prijsklassen en die begint bij ongeveer zeshonderd euro. Veel mensen denken dat je alleen maar huurtoeslag krijgt op een sociale huurwoning. Dat is niet zo. Ook als je via ons kantoor een woning huurt, kun je huurtoeslag ontvangen als je daarvoor in aanmerking komt. Bijna alle huizen worden verhuurd voor onbepaalde tijd, net als bijvoorbeeld bij een woningbouwvereniging.”

Wie wil verhuizen

Boogerman Makelaars kent de huizenmarkt in Dordrecht als geen ander. Ze weten dus ook als geen ander waar de markt de behoefte aan heeft. Op dit moment zijn ze sterk betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe appartementen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van een gezamenlijke deelauto. Huren wordt inderdaad een bewuste keuze en is dus interessant voor iedereen die wil verhuizen.

Boogerman Makelaars makelaars

nu gesloten09:00 - 17:30

Spuiboulevard 240 (derde etage), Dordrecht

Bekijk meer:makelaars