Deze stoere mannen maken de Fidrio vazen van Dekogifts (+decoratietips)

Aangeboden door Dekogifts 20 februari 2019

Kijk je naar de elegante glazen vazen van Fidrio, dan is het bijna moeilijk voor te stellen dat flinke mannen de kunstwerken met de hand maken. Toch werken stoere mannen aan de glazen vazen die Dekogifts in haar webshop verkoopt. We vertellen je alles over hoe die ruwe handen aan het werk gaan. 

Aardig wat werk

Laten we dan meteen maar even onszelf corrigeren: want ze werken niet alleen met hun handen. Door middel van glasblazen maken ze namelijk de vazen die je zowel decoratief als voor bloemen kunt gebruiken. En daar gaat nog aardig wat werk in zitten.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Fidrio vazen glasblazen - Dekogifts - indebuurt Dordrecht
Screenshot: Bedrijfsfilm Fidrio

Ruwe bolster, blanke pit

Want van gemengd zand, soda en kalk een vaas maken, dat doe je niet zomaar. Dat vergt geduld en precisie, iets wat je misschien niet verwacht van deze mannen type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Ze werken met speciale houten blokken om de ronde, kegelvormige en geschulpte vazen te vormen. Aardig verfijnd werk dus.

Design glas bij Dekogifts

Binnenkort voegen ze bij Dekogifts nog meer design glas toe aan hun assortiment. “Met Fidrio hebben we weer mooie en exclusieve woondecoraties gevonden. En met het toevoegen van andere glasfabrieken aan onze afdeling design glas, breiden we onze collectie betaalbare decoraties flink uit”, vertelt Kelly de Korte van de webshop.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Foto: Dekogifts
Foto: Dekogifts
Foto: Dekogifts
Foto: Dekogifts

Decoratietips

En dan vraag je je misschien af: hoe stijl ik nou zo’n design vaas in mijn huis? Nou, dan hebben we nog een paar handige tips:

  1. Zet een paar vaasjes van verschillende groottes bij elkaar. Het klinkt misschien gek, maar een oneven aantal werkt altijd beter.
  2. Zet een enkele tak in je vaas. Een krulhazelaar doet het bijvoorbeeld erg mooi, of wilgenkatjes of misschien een tak met katoenpluizen. Die blijven ook nog eens extra mooi staan.
  3. Zet je vaas op een plateau, dan krijgt hij extra aandacht. Dat kan een houten plank zijn, een dienblad, een schijf van een boomstronk of misschien wel een groot koffietafelboek.
  4. En ben je dan toch bezig met een plateau, maak dan eens een stilleven met bijvoorbeeld een favoriet beeldje, een foto of een souvenir en dat weer in een oneven aantal.

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dekogifts. Meer over Dekogifts ontdekken?

Dekogifts woonwinkels

Nu openHele dag

Troelstraweg 341, Dordrecht

Bekijk meer:woonwinkels

Meer lezen? Check dan deze artikelen:

Dekogifts - huis gezellig - metalen wanddecoraties Nairobi - indebuurt Dordrecht.jpg

Deze decoraties maken je huis helemaal gezellig

Nu het weer guur en donker wordt, zijn we steeds meer thuis. En dat willen we, vooral deze tijd, nat...
Dekogifts - Wanddecoratie metaal Charmy - indebuurt Dordrecht

Deze metalen wanddecoraties koop je exclusief bij Dekogifts

Dekogifts heeft een primeur. De winkel in decoratie heeft namelijk een exclusieve deal. Ze zijn de e...

adv.