De nieuwe keuken: in je koelkast kijken terwijl je niet thuis bent

Aangeboden door Belmar Keukens en Badkamers 3 januari 2018

Als er één business is waar de uitspraak ‘de techniek staat niet stil’ op van toepassing is, dan is het wel de keukenbranche. Er worden continu aanpassingen gedaan op uitvindingen die op zich al geniaal leken. “Dat is dus precies wat dit vak zo leuk maakt”, zegt Edwin Ameling van Belmar.

Belmar is al 25 jaar een succesvol bedrijf in keukens en badkamers. Voor eigenaar Edwin Ameling en zijn team is dat echter geen reden om genoegzaam achterover te leunen. De techniek staat immers niet stil en Edwin vindt juist dat een van de leuke dingen aan zijn vak. “Er zijn steeds ontwikkelingen die een keuken of badkamer nog mooier maken, of handiger”, vertelt Edwin. “Dat is wat mij destijds ook aantrok in dit vak en ik ben er nog steeds enthousiast over.”

belmarVoorbeelden te over

Er zijn voorbeelden te over. Van greeploze deuren en laden in een keuken kijkt niemand meer op. Ook niet dat ze met een push-to-opensysteem open gaan, inclusief de koelkastdeur. Maar er zijn bijvoorbeeld vaatwassers met verstelbare lades zodat je niet hoeft te bukken. En wat denk je van de nieuwste generatie kookplaatafzuigers? Die zitten geïntegreerd naast je fornuis. Je weet niet eens dat je een afzuigkap hebt!

Een nieuwe werkelijkheid

In een van de showroomkeukens aan de Stevensweg staat een ogenschijnlijk gewone koelkast. Maar dat blijkt niet zo te zijn. “Kijk, hier zit een cameraatje”, wijst Edwin. “Met een app kun je op afstand in je koelkast kijken. Ben je in de supermarkt en weet je niet of de melk op is, dan kun je live kijken wat er nog op voorraad is. Je kunt zelfs instellen wat er gekocht moet worden en het bijvoorbeeld via Albert Heijn laten thuisbezorgen. Recepten opvragen via een touch screen, op afstand je oven aanzetten of lager of uit. Het is een nieuwe werkelijkheid.”

Legio mogelijkheden

Wie denkt dat al die nieuwigheden onbetaalbaar zijn, heeft het mis. “We kunnen voor iedere beurs een passende keuken leveren,” zegt Edwin. “Ook voor een beperkt budget zijn legio mogelijkheden. We passen onze showroom steeds aan zodat bezoekers steeds weer nieuwe keukenopstellingen zien in allerlei stijlen. En dat geldt trouwens ook voor de badkamers.”

Wat denk je hier van?

Over die badkamers bij Belmar hebben we het nog niet eens gehad. Want ook in de sanitairwereld staat de tijd niet stil. Wat denk je van randloze toiletpotten? Die hebben dus geen rand meer, wat veel hygiënischer is. Of toiletblokjes die je in het reservoir doet zodat je fris spoelwater hebt. Of een verwarmde toiletbril. Waterbesparende regendouche? Geen probleem. Een badkamerspiegel met subwoofer? Natuurlijk. Maar gewone badkamers hebben ze ook hoor. Mooi zijn ze in ieder geval allemaal.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Belmar Keukens en Badkamers. Meer over Belmar Keukens en Badkamers ontdekken?

Belmar Keukens en Badkamers speciaalzaken

Nu open09:00 - 17:30

Stevensweg 109, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.