Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij: deze Dordtse tuinen kregen een make-over

Aangeboden door Stam Hoveniers 26 juli 2019

Met de vele zonuren die we hebben, zit je ongetwijfeld meer in jouw tuin of op je balkon. En dan merk je misschien dat het toch niet helemaal de tuin van je dromen is. Bij Stam Hoveniers kennen ze dat probleem en doen ze vele tuinmetamorfoses. Jeroen Stam: “Veel mensen hebben geen idee wat ze met hun tuin willen.”

Beginnen maar!

“Klanten komen bij ons in de showroom of ik kom op locatie om hun wensen door te nemen”, vertelt Jeroen over het proces. “Dan maak ik een ontwerp en een gespecificeerde offerte. Tijdens een afspraak krijgen ze een 3D-presentatie en zien ze gelijk alle voorgestelde materialen en meubels in de showroom. Daarna kunnen we plannen en vooral: beginnen maar!”

Metamorfose 1: Wijnstraat

Een paar tuinen zijn Jeroen bijgebleven. “Laatst werkten we aan een tuin in de Wijnstraat. Aan die tuin grensde een atelier. De tuin had hierdoor een dubbelfunctie. Hij moest zowel geschikt zijn om met klanten buiten te zitten als voor privégebruik.” Van een tuin met kleine steentjes, borders en een boom in het midden transformeerde het in een ruimtelijke tuin met twee zitplekken en verrassend veel groen.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Links voor, rechts na | Foto's: Stam Hoveniers
Foto: Stam Hoveniers
Foto: Stam Hoveniers

Metamorfose 2: Klein maar fijn

“Ook mochten we de aankleding verzorgen van een patio voor een woning bij de Grote Kerk. Voor deze klant hadden we al het grote dakterras een make-over gegeven. Het was vooral belangrijk dat de bewoners even lekker konden eten of relaxen vanuit de woonkamer.” Het eindresultaat mag er wezen: een kleine urban jungle middenin de stad.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Foto's: Stam Hoveniers
Foto: Stam Hoveniers
Foto's: Stam Hoveniers

Metamorfose 3: Leef!

Weer iets heel anders is deze ruime tuin. “Dit is echt een gezinstuin geworden. Voor deze klant was het belangrijk dat het een leeftuin werd, waar ze konden eten, relaxen en waar de kinderen kunnen spelen.” Het resultaat? Een tuin met ruimte voor groen, een overkapt zitje achterin met haardvuurtje, een beschutte tafel met genoeg plek voor mee-eters én ook nog een zitplek tegen het huis aan. Op elk moment van de dag dus schaduw, als je dat zou willen.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Foto: Stam Hoveniers
Foto: Stam Hoveniers
Foto: Stam Hoveniers
Foto: Stam Hoveniers

Van stadstuintjes en patio’s tot grote tuinen, bij Stam Hoveniers weten ze wel raad met jouw droomtuin. Neem voor advies over jouw tuin, dakterras of balkon contact op met de hoveniers via de oranje knop hieronder.


Meer over Stam Hoveniers ontdekken?

Stam Hoveniers hoveniers

Calandstraat 29, Dordrecht

Bekijk meer:hoveniers

Lees meer:

BBQ vrouwen workshop - Stam Hoveniers - indebuurt Dordrecht

Dit is waarom Karin Stam meer vrouwen achter de BBQ wil

Waarom hebben we bij BBQ'en toch vaak het beeld van een man achter de buitengrill? Dat is een beeld ...
4 Seasons Capitol buitenmeubels - Stam Hoveniers - indebuurt Dordrecht

Hallo voorjaar! Zo maak je je tuin klaar voor het mooie weer

Stam Hoveniers start het voorjaar van 2019 in stijl: door middel van bijzondere samenwerkingen met 4...

adv.