6 x de grootste koopwoningen in Dordrecht

Door Lisanne Doff 9 januari 2019

Heb je wat gewonnen met de oudejaarsloterij? Of heb je gewoon even zin om binnen te gluren in de grootste woningen die momenteel te koop staan in Dordrecht? Dan kijk je je ogen uit tijdens het lezen van dit lijstje.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Iepenlaan 65

Carpe Diem! Een toepasselijke naam voor deze vrijstaande villa in Dubbeldam met 6 slaapkamers en 2 badkamers. Want dat je de dag plukt in deze woning als u ’s morgens op staat dat is zeker! Het huis heeft een groot perceel grond van 1.210 m², waarvan een groot deel de tuin is. Je hebt er wel een miljoen euro voor nodig, maar dan heb je ook wat. 😋 

Singel 197/199

Dit herenhuis ligt aan de Singel en heeft 344 m² eigen grond. Je kunt de woning gebruiken als woon -/ praktijkpand. In ca. 1998 is dit pand grondig verbouwd en is het “achterhuis” op innovatieve wijze (via een volledig nieuw trappenhuis) betrokken bij het voorhuis, waardoor de praktijk en het woonhuis één harmonieus geheel zijn geworden. 

Singel 84

Foto: Funda

Deze woning aan de Singel geeft ons Britse vibes en doet ons meteen denken aan de boeken en verfilmingen van Jane Austen. De stadsvilla heeft 9(!) kamers, een garage en een royale tuin met toegang tot Park Merwestein. De woonkamer en suite heeft een boekenkast en openslaande deuren naar de tuin. De voorkamer heeft een natuurstenen schouw die nog in gebruikt is. En er is een veranda aan de voorkant van de woning. 

Steegoversloot 64

Veel voorbijgangers stoppen voor de prachtige trapgevel van het fraaie Rijksmonumentaal stadspand aan het Steegoversloot. De woning heeft een diepe stadstuin van ongeveer 25 meter diep, 6 meter breed en een achterom. De ideale combinatie om wonen en werken onder één dak te hebben met een totaal gebruiksoppervlakte van 321 m².

Elzenlaan 9

Foto: Funda

Onze eerste gedachte: wow, wat een ruimte. Ook al is het een van de kleinste woningen in dit rijtje, toch zijn er nog 4 slaapkamers, 2 badkamers een ruime keuken, tuinkamer en woonkamer. Het valt ons op dat de ene badkamer wit is en de andere badkamer zwart. Daar is over nagedacht! Deze vrijstaande villa staat aan de Elzenlaan in Dubbeldam en biedt veel privacy. In de tuin, die op het zuidwesten ligt, kun je gemakkelijk in de zomer zonnen zonder dat iemand je ziet. 

Spuiweg 64-66-68

Deze woning bestond eerst uit meerdere huizen, maar deze zijn bij elkaar gevoegd voor meer ruimte. Daardoor zijn er in totaal 9 kamers, waarvan 6 slaapkamers en 3 badkamers. Ook is er nog een winkelruimte op de begane grond, maar deze ruimte heeft waterschade. In totaal is er een woonruimte van 468 m².

Meer over wonen:

Dit nieuwbouwproject komt eraan in 2019

In de wijk Krispijn start in 2019 de verkoop van 51 nieuwe woningen. De woningen zijn voorzien van s...
Huis te koop - Houttuinen 2 - verborgen deur - indebuurt Dordrecht

In deze woningen mochten wij in 2018 binnenkijken

Wat verschuilt zich achter die deur? We trokken de stoute schoenen aan en namen een kijkje bij versc...

Dit is waarom er zoveel niet-beschikbare huurhuizen op Funda staan

Het is niet zo eenvoudig om een beschikbare huurwoning in Dordt te vinden. Er is nu eenmaal meer vra...

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.