Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maico van spelletjeswinkel 4 Your Games: ‘Met deze spelletjes geef je gezelligheid cadeau’

Aangeboden door 4 Your Games 26 november 2020

Spelletjes spelen is ontzettend gezellig en daarmee is een bordspel een tof cadeau voor de feestdagen. Maico van spelletjeswinkel 4 Your Games heeft tips om hét perfecte spel te kopen.

“Bordspelletjes doen is heel leuk en gezellig. Om die gezelligheid te vinden, moet je naar 4 Your Games komen”, grapt Maico. Zijn winkel aan de Voorstraat staat van vloer tot plafond vol met allerlei spelletjes. Van bekende familiespellen zoals Ticket to Ride en Catan, tot klassiekers Magic The Gathering en Dungeons and Dragons.

Keuzestress

Maar hoe maak je nou een keuze uit de 1.300 titels die de winkel heeft? Maico helpt je daarbij. “Eerst wil ik weten voor wie het spel is, met wie het gespeeld wordt. Spellen voor twee personen is echt een trend de laatste paar jaar. Dan kun je kijken naar de bekende 999 games zoals Patchwork en Getaway Driver, of misschien naar 7 Wonders Duel van uitgeverij Repos. Dat is een dijk van een titel die ook na honderd keer spelen leuk blijft. Daarnaast hebben we strategischere dobbelspelletjes die je ook met meer dan twee mensen kunt spelen.”

Lees verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Vooroordelen

Onverminderd populair zijn de familiespellen. “Ouders vinden het gezellig om meer te doen met de kinderen. Vaak zitten er leeftijdsverschillen tussen de kinderen. Dat biedt voor mij de uitdaging om een spel te vinden dat iedereen leuk vind en kan spelen. Mensen denken dat bordspellen lang duren. Misschien komt dat omdat ze denken aan Catan en Monopoly. Ik heb juist veel spelletjes waarmee je binnen een uur klaar bent.”

Spel wordt werkelijkheid

En wat koop je als jij of de ontvanger niet tegen zijn verlies kan? “Bij coöperatieve spellen speel je met zijn allen tegen het spel. Het fijne is dat je dan met zijn allen wint of verliest. Voorheen nam ik altijd het spel Pandemic als voorbeeld, waarbij je de wereld moet behoeden voor een pandemie. Ontzettend actueel natuurlijk,” zegt hij met een glimlach, “al bestaat dit spel al een jaar of tien. In zo’n spel krijgt elke speler een rol met een specialiteit waar diegene goed in is. Eigenlijk net als bij een escape room. Als ik een coöperatief voorstel aan klanten zie ik grote ogen. Maar als ik zo’n spel kort uitleg zie ik veel enthousiasme.”

Lees verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Dordrecht
Ook vind je hier ontzettend veel dobbelstenen | Foto: indebuurt Dordrecht

Proeverij

Heeft Maico alle spellen zelf al eens gespeeld? Hij moet lachen. “Deze vraag krijg ik zo vaak. Er staan hier zoveel titels, dat is onmogelijk. Ik doe uitgebreid research, kijk filmpjes over spelletjes en ontdek hoe de spellen grofweg gaan. Ik gok dat ik er een paar honderd zelf gespeeld; sommige van voor naar achter en sommigen een beurt om te voelen hoe het spel is. Het is eigenlijk net als bij een bier- of wijnproeverij. Op die manier denk ik dat ik honderden spellen heb gespeeld.”

Voorpret

“We nemen je graag mee in de mooie wereld van bordspellen. Het plezier begint eigenlijk al in de winkel”, legt hij uit. Zodra je binnenstapt, verwonder je je over het uitgebreide assortiment. Maico zoekt graag met jou uit welk spel je het best kunt kopen. “De voorpret alleen al is zo fijn. Je weet dat je iets leuks hebt gekocht en dat je het die avond al kunt spelen, of dat je het aan iemand gaat geven. Ik verkoop gezelligheid”, zegt hij met een glimlach. “De bordspellen zijn daarbij mijn tools.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door 4 Your Games. Meer over 4 Your Games ontdekken?

4 Your Games

Gesloten10:00 - 17:00

Voorstraat 410, Dordrecht

Lees ook:

Magic The Gathering 4YourGames Maico Paschold

Maico Paschold van 4YourGames: ‘In dit spel zit het vooruitdenken van schaken en het bluffen van pokeren’

Je kent hem wel: die marktkoopman die op zaterdag luid schreeuwend zijn waren aanprijst. Indebuurt g...

adv.