Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Designerkleding duur? Nee hoor, die hangt gewoon bij ReShare Store

Aangeboden door ReShare Store 11 juni 2020

Voor kleding van bekende modeontwerpers hoef je heus geen honderden euro’s uit te geven in een groot luxe warenhuis. Daarvoor kun je gewoon winkelen in Dordrecht. Vanaf dinsdag 16 juni koop je bij Reshare Store de exclusieve collectie van Neerlands trots Sjaak Hullekes.

indebuurt en ReShare Store roepen op om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Houd afstand van anderen als je op pad gaat!

Net als Duncan Laurence

Modeontwerper Sjaak ken je misschien wel van de Songfestivaloutfit die hij in 2019 ontwierp voor Duncan Laurence. Hiervoor gebruikte hij lakens die ruim honderd jaar oud waren! Voor ReShare Store dook hij het sorteercentrum in en pikte hij kledingstukken uit van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Die stoffen kleurde hij met natuurlijke verfstoffen, gemaakt van afvalstromen uit restaurantkeukens en planten uit zijn moestuin. Het resultaat: unieke dames- en herenkleding in gevarieerde maten. Want de collectie mag dan wel design zijn, ReShare Store en Sjaak willen dat de kleding voor iedereen betaalbaar is. Net als alle andere items in de Stores. De prijzen variëren van 10 tot 45 euro.

Je kunt verder lezen onder de foto’s.

Sjaak duikt letterlijk in de kleding om items uit te zoeken | Foto's: ReShare Store
Daarna verft hij de kledingstukken met plantaardige verf | Foto's: ReShare Store
Foto's: ReShare Store

‘De textielindustrie is helaas nog steeds een grote vervuiler’

Wat is het idee achter deze collectie? Zowel de ontwerper als de kledingwinkel vinden het belangrijk om slow fashion en textielhergebruik te promoten. De textielindustrie is helaas nog steeds een grote vervuiler en het lijkt nog lang niet gedaan te zijn met fast fashion. We kopen steeds meer kleding en gooien het soms na een paar keer dragen al weer weg. Toch staat de recycling van textiel in de kinderschoenen. Daar willen Sjaak Hullekes en Reshare Store zich hard voor maken.

Bonusvoordeel

Designerkleding kopen voor een fractie van de prijs en ook nog eens meewerken aan hergebruik is al mooi op zich. Maar door te winkelen bij ReShare Store steun je ook nog eens het goede doel Leger des Heils én geef je mensen een werkplek. Ben je benieuwd naar de Hul le Kes ReShared collectie en de andere mooie items? Kom dan langs op de Voorstraat!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ReShare Store. Meer over ReShare Store ontdekken?

ReShare Store kledingwinkels

Vandaag gesloten

Voorstraat 262, Dordrecht

Bekijk meer:kledingwinkels

Ook leuk:

Werken bij ReShare Store is een feestje: ‘Ik moet oppassen dat ik zelf niet teveel koop’

Marit Delwel werkt pas een paar maanden als store manager bij de ReShare Store, maar ze weet nu al: ...
Het kan zomaar dat je kleding tegenkomt met het kaartje er nog aan. "Het komt regelmatig voor dat mensen zelfs nieuwe kleding aan ons doneren. Verder werken we werken met winkels waar we kleding van overnemen." Ontzettend duurzaam natuurlijk. Kleding weggooien is zo zonde!

Bij deze winkel moet je zijn voor unieke (vintage) pareltjes

Op zoek naar gave tweedehands en vintage kleding tegen een leuke prijs? Ga dan binnenkort even langs...
ReShare Store Dordrecht - Tweedehands vintage kleding - indebuurt Dordrecht

ReShare Store opent vandaag en zo ziet de winkel eruit [+filmpje]

Dat Dordtenaren niet kunnen wachten totdat de ReShare Store open gaat, blijkt wel uit de wachtrij di...

adv.