Het Kaas en Wijnhuis heeft een nieuwe, echt Dordtse kaas

Aangeboden door Het Kaas en Wijnhuis 10 november 2017

Ken je Schapenkopje Triepel 1433 al? Het is een nieuwe kaassoort, gemaakt met Dordtse ingrediënten en alleen maar te koop bij Het Kaas en Wijnhuis. Eigenaar Cees Trapman is er maar wat trots op.

Het Kaas en Wijnhuis op het Bagijnhof is nog maar een paar maanden open en heeft nu al een eigen kaassoort. Het Schapenkopje Triepel 1433 bierkaas. Bierkaas? Ja, het blijkt dat bier en kaas prima samen gaan. “Deze bierkaas is ontstaan door een fijne samenwerking met de Dordtse Stadsbrouwerij”, zegt Cees Trapman van Het Kaas en Wijnhuis. “Het is dus een echte ‘Dordtse productie’ en ik ben trots op de verfijnde en lekkere smaak.”

Het Kaas en Wijnhuis

Bier in je kaas

De bierkaas is dus gemaakt met de Dordtse Triepel 1433, een biersoort die wordt gebrouwen door Stadsbrouwerij Dordrecht. “De Stadsbrouwerij brouwt meerdere bieren, maar we hebben juist voor deze gekozen omdat het de zwaarste biersoort is met 8,5% alcohol”, legt Cees uit. “Je wilt natuurlijk iets van het bier terug proeven in de kaas. Triepel 1433 is bier van hoge gisting en helemaal zuiver. Er komt niet meer aan te pas dan water, mout, hop en gist. En het heeft nog een bijzonder extra ingrediënt en dat is de zest van sinaasappel.”

Om te snoepen

En inderdaad. Eet je een stukje van de bierkaas dan proef je, naast de volle kaassmaak ook een beetje bier en zelfs de sinaasappel. Het is een kaas die prima past op een kaasplank, maar ook gewoon lekker is om zo van te snoepen. “Het Schapenkopje Triepel 1433 wordt exclusief voor ons gemaakt door een meester-kaasmaker op de Utrechtse Heuvelrug”, vertelt Cees. “Tijdens het maken wordt het Dordtse bier toegevoegd aan de wrongel. Het rijpen duurt zo’n zes tot acht weken. Een hele kaas weegt bijna vier kilo. In de winkel kun je zelf aanwijzen hoe groot je je stukje wilt hebben. We kunnen je kaas ook eventueel ook vacuüm verpakken zodat je het wat langer kunt bewaren.”

Het Kaas en WijnhuisJe hart ophalen

Wil je bij je bierkaas ook het originele biertje drinken, dan verhoogt dat natuurlijk nog extra de smaak. Bij Het Kaas en Wijnhuis kun je de flesjes Schapenkopje Triepel 1433 kopen, evenals de andere biersoorten die Stadsbrouwerij Dordrecht maakt.

Liever een ander drankje? Ook daarvoor kun je je hart ophalen bij Het Kaas en Wijnhuis. De winkel heeft namelijk een mooie collectie wijnen. En wie geen alcohol drinkt, kan er terecht voor een uitgebreide sortering biologische sappen.

Kaas uit de Alblasserwaard

Natuurlijk verkoopt Cees Trapman niet alleen bierkaas. De winkel heeft een royaal assortiment buitenlandse kazen. Blijf je liever dichter bij huis, dan kun je onder meer kiezen uit verschillende kazen uit de Alblasserwaard.

Het Kaas en Wijnhuis

Zelf gaan is het beste

Nu hebben we het nog niet eens gehad over wat Het Kaas en Wijnhuis nog meer verkoopt. Denk aan noten, crackers, chipssoorten en zelfs zoete cannoli en andere koekjes. Nou ja, het komt er eigenlijk op neer dat je het zelf moet gaan bekijken en proeven.

Het Kaas en Wijnhuis kaaswinkels

nu gesloten09:30 - 17:30

Bagijnhof 72, Dordrecht

Bekijk meer:kaaswinkels