Het is Black Friday in de Vriesestraat en hier moet je zijn voor korting

Winkeliers in de Vriesestraat doen op grote schaal mee met Black Friday. Dit jaar is Black Friday op vrijdag 24 november. Maar eerst even: wat is het precies?

Black Friday is overgewaaid uit Amerika en wordt inmiddels in veel landen gehouden. Het is altijd op de vierde vrijdag in november. In Amerika is dat de dag na de nationale feestdag Thanksgiving. Black Friday wordt beschouwd als de eerste dag van het seizoen om kerstinkopen te doen. En om de mensen naar de winkels te trekken, zijn er op die dag speciale aanbiedingen.

Zwarte ballonnen

Om die speciale aanbiedingen gaat het hier ook! Je kunt namelijk tijdens Black Friday op 24 november ook volop koopjes vinden in de Vriesestraat. Loop je door de straat, dan is het heel eenvoudig te herkennen wie er meedoen. De deelnemende winkeliers hebben namelijk een trosje zwarte ballonnen aan de buitenkant van hun zaak. Dáár moet je dus in ieder geval even binnen gaan kijken.

Vriesestraat

Keuze genoeg

Er is keuze genoeg in de Vriesestraat want de meeste van de ruim vijftig zaken zijn eigen winkels. Dat betekent dat ze niet zijn aangesloten bij winkelketens en dus is er een heel gevarieerd aanbod. Neem de gezellige kledingboetieks in de straat; Bibliss bijvoorbeeld, die al meer dan dertig jaar bestaat. Of de konditorei van Van der Sterre of destilleerderij Rutte, die al veel langer bestaan. Maar ook nieuwere zaken als de Stadsbranderij mag je eigenlijk niet voorbijlopen.

Vriesestraat

Vergeet de zijstraten niet

De winkels van de Vriesestraat zitten in een winkeliersvereniging samen met Voorstraat Midden, die ook meedoet met de Black Friday-actie. En wat je dus beslist niet mag vergeten is dat er ook zaken in de zijstraten zitten die bij die winkeliersvereniging horen. Denk aan de Lindenstraat, Lenghengang, Korte Breestraat, Blindeliedengasthuissteeg en Tolbrugstraat Landzijde. Ook daar zijn allemaal kleinere ondernemers te vinden die met elkaar de couleur locale vormen. Ga vrijdag 24 november dus zwarte ballonnen spotten en bekijk die fijne aanbiedingen.

Winkeliers Dordrecht Centrum Vriesestraat en Voorstraat Midden speciaalzaken

nu open09:00 - 18:00

Vriesestraat 71, Dordrecht

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over

Getipt Winkelen