Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er zit een super leuke winkel achter deze etalage

Aangeboden door byBranderhorst. 9 november 2019

Heb je geen idee wat je deze feestdagen cadeau moet geven, of zoek je misschien iets leuks voor jezelf? Fiets of loop dan even naar Voorstraat nummer 199, want achter de kunstzinnige etalage van byBranderhorst. (met een punt erachter, inderdaad) vindt je de unieke winkel van Jolanda Branderhorst. “Veel mensen zijn blij verrast als ze door de ruime etalage naar achteren lopen.”

Jolanda noemt haar winkel een concept store. “Je kunt mijn winkel zien als allemaal mini-etalages bij elkaar. Op die manier benader ik ook de manier waarop ik alle producten presenteer. Eigenlijk ben ik elke dag aan het spelen met alles dat ik verkoop, zodat alle artikelen het best tot hun recht komen.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

Foto’s: byBranderhorst

Onontdekte parel

De eigenaresse gaat met regelmaat naar beurzen in het buitenland en neemt daarvandaan ‘schatten’ mee. Daarmee maakt ze van byBranderhorst. een parel die nog veel Dordtenaren mogen ontdekken. Een ware schatkamer, zo zou je de winkel kunnen noemen; van vintage sjaals die Studio Markx bedrukt tot tassen van designmerk Martin Margiela en van een enorme ‘opgezette’ pauw van oud plastic die Désirée Verschuere maakt tot bijzondere vazen van Babs Haenen.

Aanraken mag in dit ‘museum’

Wanneer ze gaat inkopen, ziet Jolanda die mini-etalages al voor zich. “Ik denk echt in sferen wanneer ik nieuwe artikelen voor de winkel uitzoek. Zo kan ik makkelijk een blauwwit kopje van Piet Hein Eek combineren met Delfts blauwe figuurtjes.” Doordat ze zoveel aandacht besteed aan de presentatie van haar koopwaar, hebben veel mensen onterecht het idee dat ze in een museum lopen. “Hier mag je gewoon overal aan zitten hoor”, stelt ze gerust.

Het artikel gaat verder onder de foto.

byBranderhorst Delfts blauw - indebuurt Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

In balans

Jolanda koopt niet zomaar spullen in: er zit een doordacht idee achter. Zo koopt ze graag dingen van kleine en grote ontwerpers uit binnen- en buitenland. Daarnaast komen haar voorliefde voor mooie stoffen en kleur komen samen in de winkel. Juist door met kleur te spelen, weet ze harmonie te krijgen in haar winkel.

Zou je alles per categorie neerzetten, zoals alle kopjes bij elkaar en alle schilderijen in één hoek, dan zie je door de bomen het bos niet. Door alle artikelen op thema bij elkaar te zetten, zorgt ze voor balans in de concept store.

Het artikel gaat verder onder de foto.

byBranderhorst collage - indebuurt Dordrecht
Foto’s: byBranderhorst

Black Friday-actie

“Ik wil mensen blij maken in mijn winkel, of ze nou alleen rondkijken of ook iets kopen”, vertelt ze over haar winkel. “Daarom vind ik het leuk om mensen die een aankoop doen een klein cadeautje mee te geven. Zo ook tijdens Black Friday. Het hele weekend, van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 november krijgt elke betalende klant een black designvaasje cadeau. Bovendien maak je vanaf nu tot en met Black Friday, 29 november, kans om met mij mee te gaan op inspiratietour naar Parijs bij besteding van minimaal 50 euro. Dan laat ik mijn favoriete adresjes zien op het gebied van mode, textiel en meer.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

Misschien ga jij op 5 februari wel mee naar Parijs | Foto: byBranderhorst

De winnaar van de Black Friday winactie wordt getrokken op vrijdag 29 november om 20.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag krijgt elke klant bij aankoop van €50,- of meer een leuk Black Friday cadeautje.


Meer over byBranderhorst. ontdekken?

byBranderhorst. conceptstores

Gesloten11:00 - 18:00

Voorstraat 199, Dordrecht

Bekijk meer:conceptstores

adv.