Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drukte in Dordrecht: zo check je thuis hoe druk het is in de winkel of bouwmarkt

Door Lisanne Doff 29 mei 2020

Stel: je hebt iets nodig van de bakker, Hema of Gamma. Toch twijfel je om te gaan, want het kan zomaar druk zijn op straat of in de winkel. Het liefst ga je wanneer het rustig is en je zoveel mogelijk afstand kunt houden van anderen. Nou, daar is gelukkig een tool voor! 

Met Google Maps is het niet alleen mogelijk om openingstijden te zien, maar je kunt ook live controleren hoe druk het ergens is. Zo zie je gewoon vanuit huis hoe druk het is bij diverse winkels.

Druk in Dordrecht

Google gebruikt hiervoor zijn eigen database die gebaseerd is op locatiedeling van zijn gebruikers. Let op: het live meekijken kan alleen tijdens openingsuren, daarbuiten zie je alleen de grafieken met de gemiddelde drukte. Het is ook (nog) niet voor elke locatie beschikbaar.

Zo werkt het

  • Open de Google Maps applicatie;
  • zoek naar een bepaalde locatie;
  • open de locatie (tik onderaan op de ‘kaart’);
  • scrol naar beneden;

Nu zie je de openingstijden en overige informatie. Onderaan zie je ‘populaire tijden’ staan. Bij deze optie (indien beschikbaar) vind je een paarsachtige grafiek terug met ‘LIVE’. Deze geeft een indicatie aan van de drukte op dat moment. Zo kun je dus zien of je de drukte kan vermijden en je ‘veilig’ je favoriete winkel of supermarkt in kunt duiken. Zo zien wij op het moment van schrijven dat het bijvoorbeeld vrij druk is bij de Gamma in Dordrecht. Toch maar even wachten met die klussen in huis…

Beeld: Google Maps

Bekijk ook:

Even eruit: 5 x hardlooproutes van 5 kilometer in Dordrecht

De sportscholen zijn nog dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien...
Cafe 't Peerdt Dordrecht Statenplein

Uit eten of terrasje pakken in Dordrecht: zo ziet dat er per 1 juni uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Dordtse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...

adv.