Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze bizarre en bijzondere dingen koop je gewoon in Dordrecht (+ 25% korting!)

Aangeboden door Pandorus 15 oktober 2020

Hou je van op unieke dingen of spullen met een bijzonder verhaal, dan ben je blij verrast bij een bezoekje aan antiek- en curiosawinkel Pandorus. Eigenaar Roeland van Beest heeft dingen te koop die je nergens anders ziet of die je gewoonweg niet kent. Hij showt zijn pareltjes van dit moment én heeft aan het einde van dit artikel een speciale indebuurt-korting!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Lamp uit de Parijse metro

Roeland vertilt zich bijna wanneer hij een lamp laat zien. “Dit is een lamp uit de Parijse Metro. Ik heb er een snoer aan gemonteerd zodat je kunt zien dat hij het nog doet. Supergaaf om dit ding in mijn winkel te mogen verkopen!” Klik op het oranje pijltje voor de volgende pagina.

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Roeland - Lamp metro Parijs
Foto: indebuurt Dordrecht

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pandorus. Meer over Pandorus ontdekken?

Pandorus

Gesloten11:00 - 17:00

Boomstraat 17, Dordrecht

Deze kasten trapte Roeland vroeger nog kapot

Naast de ingang zie je de grote kast van Cees Braakman voor het merk Pastoe staan. “Hier ben ik wel trots op, want dit merk is ontzettend populair. Het grappige is dat mijn broertje en ik vroeger mijn vader hielpen voor zijn antiek- en vintagewinkel Pandora. Toen trapten we zulke kasten juist in elkaar. In de jaren tachtig waren ze niets waard, en in kleine stukjes nam je ze makkelijk mee.”

“Mijn vader verklaart me nu voor gek, maar ik weet dat ze anno nu zeldzaam zijn. Ze zijn veel geld waard en gewild. Dat de kast nog compleet is met instructieboekje, de originele inbussleutel en afdekdopjes is uniek.” Lees verder voor de droom van ieder kind.

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Roeland - Kast Pastoe
Roeland met dochtertje Lenne | Foto: indebuurt Dordrecht

Mechanisch paard van een oude V&D

Net nieuw in de winkel is een groot mechanisch paard. “Die komt bij een oude V&D vandaan. Hij doet het nog, dat heb ik geprobeerd met mijn tweejarige dochtertje Lenne. Voor zoiets rij ik graag een stukje om.” Check het item op de volgende pagina!

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Roeland - Mechanisch paard
Foto: indebuurt Dordrecht

Oogmeetapparatuur

Nee, je ziet het niet verkeerd. In een hoek staat een enorme installatie om ogen te meten. “De lampen kunnen nog aan, en daarboven hangt de leeskaart om je ogen te testen. Alleen al de plaat waarop hij staat weegt zo’n honderd kilo. Op de volgende pagina vind je het meest mysterieuze item van Pandorus.

Pandorus oogmeetapparatuur curiosawinkel Boomstraat Dordrecht
Foto: indebuurt Dordrecht

Postoel uit de achttiende eeuw

Van sommige dingen zie je op het eerste oog niet wat het is. Dat is zeker waar voor de ronde houten doos naast het mechanische paard. Roeland klapt een deksel omhoog en trekt een laatje open. “Dit is een postoel uit de achttiende eeuw, zoiets als een draagbaar toilet”, legt hij uit. “Erin zit nog een pot met deksel, zodat je hem kunt afsluiten en de stank beperkt blijft.” Swipe naar de volgende pagina over een designer vintage item.

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Roeland Lenne - Antiek toilet achttiende eeuw
Foto: indebuurt Dordrecht

Designer vintage

Liefhebbers van modedesigners waarderen de oude etalagepop vlakbij de kassa. “Deze heeft ooit, ik denk in de jaren veertig of vijfitg, in een winkel van Dior gestaan. Ik kocht hem in als set van twee, maar de andere is al verkocht.” Lees op de volgende pagina over het topstuk uit de collectie.

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Dior vintage etalage buste hoofd
Foto: indebuurt Dordrecht

Een crucifix van een royal

Het topstuk uit zijn collectie is toch wel een antiek crucifix. “Hij is gemaakt voor koningin Marie Amélie van Frankrijk, van een echte barokparel en zilver. Letterlijk de parel van de winkel.” Op de volgende pagina zie je waar Roeland het meest trots op is.

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Roeland - Crucifix koningin
Foto: indebuurt Dordrecht

Niet te koop

Maar dochtertje Lenne is de parel van Roeland. “Al is ze niet te koop”, grapt hij. “Ze is vaak in de winkel en ze heeft het hier naar haar zin. Misschien neemt zij ooit de zaak over van mij. Dan is ze de derde generatie”, zegt hij trots. Lees verder op de volgende pagina voor een fijne korting speciaal voor indebuurt.

Pandorus tweedehands curiosa Boomstraat Roeland en Lenne
Foto: indebuurt Dordrecht

Korting speciaal voor indebuurt-lezers!

Voor lezers van indebuurt heeft Pandorus een fijne korting. Bij vermelding van indebuurt in de winkel krijg je 25% korting op alle artikelen in de winkel, van theekopjes, Swarovski-kristal tot meubels en alles daartussenin. Deze actie geldt op alle items tot € 500,- en loopt tot het einde van 2020.

Lees ook:

Roeland van Beest - Pandorus - vintage retro Boomstrata - indebuurt Dordrecht

Roeland van Pandorus: ‘Wij zijn een museum waar je alles mag kopen, zonder entree te betalen’

De appel viel voor Roeland van Beest daadwerkelijk niet ver van de boom. Want op een paar minuutjes ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.