Dat zie je goed! Zo onderhoud je je bril optimaal

Aangeboden door Van Roosmalen Optiek 18 november 2018

Niets is zo vervelend als een bril die binnen je brilvergoedingstijd aan vervanging toe is. Daarom vinden ze onderhoud erg belangrijk bij Van Roosmalen Optiek. Als klant kun je uiteraard langs komen in de winkel voor een korte check, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Jasper van Roosmalen geeft je 5 tips.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Bril omhoog

Bril verzoring - Van Roosmalen Optiek - indebuurt Dordrecht
Foto: Van Roosmalen Optiek

Het is misschien een schot voor open doel, maar bewaar je bril altijd in een passende harde brillenkoker en zorg dat de brillenglazen niet in contact komen met harde oppervlakken. Jasper heeft hiervoor nog een kleine tip: “Leg je bril altijd zo dat de glazen naar boven liggen. Dat kan al veel schade voorkomen.”

Bril poetsen met je shirt? Niet doen!

Van Roosmalen - brilverzorging reinigingsspray - indebuurt Dordrecht
Foto: Van Roosmalen Optiek

Je kent het vast wel: je kijkt door je bril, maar ziet eigenlijk alleen maar vlekken. Dus neem je het optische hulpmiddel van je neus, pakt een stukje t-shirt tussen duim, wijsvinger en middelvinger en poetst je bril weer schoon. Je hebt het misschien niet door, maar op die manier scrub je je brillenglazen. En daar wordt hij niet mooier van.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Van Roosmalen - brilverzorging - indebuurt Dordrecht
Foto: Van Roosmalen Optiek

Jasper legt uit hoe dat zit: “Op het oppervlak van je brillenglazen zit een laagje fijnstof. De kunststof brillenglazen van nu zijn nog gevoeliger voor krasjes, dus spoel liever je bril af met lauwwarm water voordat je met een microvezeldoekje aan de slag gaat. Of gebruik de speciale brillenspray die we verkopen. Die mag je trouwens onbeperkt gratis navullen in de winkel.”

Vermijd hitte

Van Roosmalen Optiek - Tips verzorgen bril - Sauna - indebuurt Dordrecht
Foto: Unsplash

We gaan ervan uit dat je je bril niet in een oven stopt. Maar toch is het ook goed om op andere manieren hitte te vermijden, legt Jasper uit: “Je bril blootstellen aan hoge temperaturen kunnen we je niet aanbevelen. De coating van brillenglazen bestaat namelijk uit dunne laagjes, en die reageren allemaal anders op temperatuurwisselingen. Je loopt kans dat sommige laagjes barsten.”

Dus ga je naar de sauna, laat hem dan in het kluisje of op het daarvoor bestemde plankje liggen. Ook is het beter om je bril niet op het dashboard van de auto te laten liggen. We weten allemaal hoe warm het achter de voorruit kan worden, vooral in de zomer.

Eerst je make-up en haar doen

Van Roosmalen Optiek - Zo verzorg je je bril - Parfum - indebuurt Dordrecht
Foto: Pexels

We snappen best dat je met je bril het meeste ziet. Toch is het beter om eerst je make-up en haar te doen, en dan pas je bril op te zetten. “Haarlak en parfum kunnen een negatief effect op je bril hebben, dus wees voorzichtig hiermee”, vertelt Jasper. “Ook op schoonmaakmiddelen en agressieve oplossingen is je bril niet dol.”

APK voor je bril

Van Roosmalen Optiek Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Petra, Ton en Jasper van Roosmalen | Foto: Van Roosmalen Optiek

Heb je toch het idee dat je bril niet optimaal presteert, kom dan ook zeker langs bij de winkel. Jasper: “We bieden onze klanten een soort APK voor je bril aan. Dan controleren we of alle schroefjes nog goed vast zitten en gaat je bril in een speciaal bad. Trillingen maken je bril weer helemaal schoon en met vijf minuten sta je weer buiten.”

Je kunt misschien denken dat ze bij Van Roosmalen zichzelf in de vingers snijden. Met deze tips doe je namelijk langer met één bril. Maar zo ziet Jasper het niet: “We zien liever klanten liever minder vaak dan vaker. Als mensen na twee jaar met krasjes komen, vinden we het zonde. Dat had voorkomen kunnen worden. We worden blijer van klanten die maar eens per vier jaar een nieuwe bril aanschaffen omdat ze nieuwe glazen nodig hebben, maar wel tevreden zijn.

Heb je toch een nieuwe bril nodig, dan heeft Van Roosmalen Optiek een mooie aanbieding voor je:

Van Roosmalen Optiek - Van der Ham Optiek Dordrecht - indebuurt.nl
Topper

Gratis upgrade op je bril t.w.v. €90,-

Mode - Geldig t/m 30 nov 2018
Van Roosmalen Optiek - Van der Ham Optiek Dordrecht - indebuurt.nl

Gratis upgrade op je bril t.w.v. €90,-

Lees meer over Van Roosmalen Optiek:

Van Roosmalen Optiek Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Jasper van Roosmalen brengt je de nieuwste trends op het gebied van brillen

Zeg je Jules Deelder, dan zeg je een dik omrande en opvallende bril. Maar in het straatbeeld zal de ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Roosmalen Optiek. Meer over Van Roosmalen Optiek ontdekken?

Van Roosmalen Optiek opticiens

Nu open09:00 - 17:30

Vriesestraat 96, Dordrecht

Bekijk meer:opticiens
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.