Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winkels in coronatijd: zo gaat het met concept store byBranderhorst.

Aangeboden door byBranderhorst. 23 juli 2020

Zowel grote ketens als kleine ondernemers hebben het lastig door de coronacrisis. Hoe hou je als relatief nieuwe winkel het hoofd boven water? We spreken met Jolanda Branderhorst van de gelijknamige concept store aan de Voorstraat over blijven verrassen, ondernemen in deze onzekere tijd en haar jaarlijkse Parijsreis.

Zoals veel ondernemers merkt Jolanda de aandacht voor lokale en fysieke winkels. “In de beginperiode van de crisis zag ik veel mensen door de stad wandelden. Mijn etalage is mijn visitekaartje en het winkelend publiek ontdekte mij door de etalage. Om te laten zien dat dit meer is dan een mooie uitstalling zat ik veel in het voorste gedeelte van de winkel. Zo kon ik geïnteresseerden aanspreken en kennis laten maken met byBranderhorst.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Jolanda Branderhorst Roosje byBranderhorst Voorstraat Dordrecht
Foto: byBranderhorst.

Beste jaar ooit

Met haar concept store zit Jolanda Branderhorst pas twee jaar aan de Voorstraat. “Deze winkel had haar beste jaar tot nu toe voordat de coronacrisis uitbrak”, vertelt de creatieve ondernemer. “April zorgde voor een kleine dip maar we doen het nog steeds goed vergeleken met vorig jaar. Ik ben trots dat ik geen overheidssteun heb hoeven aanvragen”, zegt ze middenin haar schatkamer. Een schatkamer die ze graag deelt met heel Dordrecht.

Gouwe ouwe

Bestseller in haar concept store is het servies. “Ik hou van servies en mijn klanten ook. Ze komen er steeds voor terug. De bordjes die ik inkoop zijn echte eyecatchers. Je kunt ze mixen en matchen en sommigen kopen er steeds eentje, al zijn er ook mensen die meteen genoeg voor een geheel gedekte tafel kopen. Ik denk dat mijn liefde voor servies komt doordat ik hou van een gezellig gedekte tafel en graag met veel mensen eet. Al doe ik dat veel te weinig”, geeft ze toe.

Je kunt verder lezen onder de foto’s.

Foto: byBranderhorst
Een bordje van Gurli Feilberg | Foto: byBranderhorst
Een bordje van Gurli Feilberg | Foto: byBranderhorst

Ik neem je mee, naar Rome of Parijs

In november gaf ze nog een kaartje weg voor haar jaarlijkse Parijs-inspiratiereis. “Die hebben we gelukkig nog kunnen doen in februari. Ik krijg nu al de vraag wanneer ik er weer een organiseer. Dat vind ik nog wel spannend. Zo’n trip bereid ik graag goed voor door er zelf heen te gaan, dan weet ik wat ik kan aanbieden. Ik raad mensen aan zich te abonneren op mijn nieuwsbrief: dan weten ze als eerste wanneer ik weer een excursie naar Parijs organiseer!”

Nieuw bij byBranderhorst.

Stilstaan is geen optie voor Jolanda en ze is dan ook continu op zoek naar verrassende ontwerpers. Nieuw in de concept store zijn de kleine kunstwerkjes van Roosje van Donselaar. “Ik heb haar ontdekt via Post Modern Collection. Dit collectief vraagt kunstenaars om een betaalbaar product te maken en ik heb mijn best gedaan om Roosjes werk in mijn winkel te krijgen. Haar ‘facials’ zijn kleine kopjes zo groot als ansichtkaart. Sommigen zijn verguld en allemaal zijn ze uniek. Die mogen van mij wel in de spotlights staan. Voor mij was het geen vraag of ik wel iets nieuws kon inkopen in deze periode. Ik blijf doorgaan en wil juist kleine Nederlandse ontwerpers steunen, zoals Roosje.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Jolanda met de kunstwerkjes van Roosje van Donselaar | Foto: byBranderhorst.

ByBranderhorst is donderdag tot en met zaterdag geopend van 12.00 tot 18.00 uur en elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 tijdens Kunstrondje Dordt. Ook kun je op woensdag een afspraak maken om privé te winkelen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door byBranderhorst.. Meer over byBranderhorst. ontdekken?

byBranderhorst. conceptstores

Gesloten11:00 - 18:00

Voorstraat 199, Dordrecht

Bekijk meer:conceptstores

Lees meer:

byBranderhorst Jolanda Branderhorst.jpg

Van concept store byBranderhorst. tot sociaal atelier Wereldwijven: Jolanda doet het allemaal

Noem het een pop-up shop, een concept store of misschien een galerie met winkel: byBranderhorst. is ...
byBranderhorst etalage nieuw - indebuurt Dordrecht

Er zit een super leuke winkel achter deze etalage

Heb je geen idee wat je deze feestdagen cadeau moet geven, of zoek je misschien iets leuks voor jeze...

adv.