Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekende en minder bekende Dordtenaren stellen hun eigen De Tafel Van… samen

Door Caty Groen 15 februari 2018

Mooie, lekkere, leuke, interessante, Fair Trade en duurzame producten gaan een hoofdrol spelen op De Tafel Van… bij Wereldwinkel Dordrecht op de Voorstraat.

Wereldwinkel
Foto: ANP

Nu spelen alle artikelen bij de wereldwinkel een hoofdrol, dat staat als een paal boven water. Er zullen maar weinig zaken zijn waar een assortiment zo met zorg wordt samengesteld als daar. Er wordt immers secuur gezocht naar producten voor eerlijke prijzen. Met de verkoop investeert de wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen.

Hoe kom je daar nu bij

Stoffig? Saai? Hoe kom je daar nu bij. Neem nou artikelen met het Max Havelaar keurmerk. Die zie je toch ook gewoon in de supermarkt en in allerlei andere zaken? Niks oubolligs aan. Fairtrade, duurzaam en biologisch zijn inmiddels ingeburgerde namen en steeds meer ontdaan van hun geitenwollen sokken-imago. Maar het kan altijd nóg beter, realiseert ook Wereldwinkel Dordrecht zich.

Regelmatig snuffelen

Elly Janssens is voorzitter van Wereldwinkel Dordrecht. “In onze winkel verandert het assortiment heel regelmatig”, zegt ze. “Veel klanten weten dat en komen regelmatig even snuffelen voor leuke, nieuwe dingen. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als nog meer mensen de winkel ontdekken. Want niet alleen hebben we mooie, lekkere en leuke artikelen, ook de verhalen achter de producten zijn interessant.”

De tekst gaat onder de foto verder.

wereldwinkel
Foto’s: Wereldwinkel Dordrecht

De Tafel Van…

Om de wereldwinkel breder onder de aandacht te brengen, starten ze binnenkort met De Tafel Van… Bekende en minder bekende Dordtenaren worden uitgenodigd om met wereldwinkel-artikelen een eigen tafel samen te stellen. Ze worden gekoppeld aan een van de vrijwilligers die kan vertellen over de achtergrond van de producten.

De tekst gaat onder de foto verder.

wereldwinkel tony chocoloney
Foto: ANP

De Wereld Draait Door

“Het lijkt een beetje op het pop-up museum van De Wereld Draait Door”, zegt Elly. “Twee jaar geleden mochten gasten van De Wereld Draait Door rondstruinen in de depots van musea. Met hun keuze werd een tentoonstelling samengesteld. Wij willen dat doen door het tentoonstellen van artikelen gekozen door Dordtenaren. We maken een leuke foto waarna het een poosje in de winkel pronkt en wordt vervangen door een nieuwe De Tafel Van…

De tekst gaat onder de foto verder.

wereldwinkel
Foto’s: Wereldwinkel Dordrecht

Zorg dat je erbij komt

De ‘gastconservator’ van de wereldwinkel krijgt bij het uitkiezen hulp van een deskundige vrijwilliger. Irene Fobler is bestuurslid bij Wereldwinkel Dordrecht en houdt zich bezig met het personeelsaspect rondom de winkel. “Er zijn zo’n veertig vrijwilligers actief”, legt Irene uit. “Het gaat niet alleen om de mensen die in de winkel staan, maar achter de schermen wordt ook hard gewerkt. Denk aan vrijwilligers die zich bezighouden met de inkoop, de boekhouding, bestellingen of het etaleren. Niet iedereen is er iedere dag. Om de zaak goed en professioneel te laten draaien, heb je best een grote groep mensen nodig. En we kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken, die nodigen we van harte uit zich aan te melden.”

De Tafel Van… gaat in maart van start.

Wereldwinkel

Dit is waarom de Dordtse Wereldwinkel het wél goed doet

Over de Wereldwinkel wordt in de media op zorgelijke toon gesproken. Winkels sluiten, andere zitten ...
Elise Dekker

Elise Dekker: ‘De Wereldwinkel moet af van het oubollige jaren zeventig imago’

Haar omgeving noemt haar een supervrijwilliger, maar zelf is Elise Dekker sceptisch over zoveel lof....

Meer over Wereldwinkel Dordrecht ontdekken?

Wereldwinkel Dordrecht cadeauwinkels

Geopend10:00 - 17:00

Voorstraat 204, Dordrecht

Bekijk meer:cadeauwinkels

Meer over

Winkelen

adv.