Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip was bij het exclusieve Lions Kerstgala en zo zag dat eruit + video

Door Jip 16 december 2019

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen die ze meemaakt. Deze keer was ze bij de 26e editie van het Lions Kerstgala in Schouwburg Kunstmin.

Door de organisatie van het Lions Kerstgala, ben ik samen met mijn fotograaf, uitgenodigd om verslag te doen van de avond. Ik ben nog nooit naar het kerstgala geweest, dus ben erg benieuwd. Stiekem zie ik mezelf al baden in de champagne en oesters. Na met wat komkommerschijfjes en koude theezakjes op mijn ogen in de weer te zijn geweest, is Assepoester klaar om naar het bal te gaan. De gasten komen binnen in het prachtig versierde Kunstmin. Iedereen heeft enorm zijn best gedaan om er zo feestelijk mogelijk uit te zien. De heren tip top strak in het pak, voorzien van glanzend gepoetste schoenen. De dames zien er allen prachtig uit en ik zie de meest fantastische jurken en kapsels voorbij komen. Er zijn vandaag heel wat kappers bezocht, vermoed ik.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: LP
Foto: LP
Foto: LPCSC
Foto: LP

De gasten

Voordat het programma begint, spreek ik kort met wat mensen over hun verwachting van de avond. Denise en Carlijn kennen elkaar omdat hun echtgenoten collega’s zijn. In de eerste plaats, zo vertellen ze, ondersteunen ze het goede doel. Ook zien ze uit naar een mooi optreden, een sfeervolle avond en fijn samenzijn met kerst in het vooruitzicht. Daarna schuif ik even aan bij een echtpaar dat vijftig jaar met elkaar getrouwd is en voor de 26e keer het gala bezoekt. Ze zijn er vanaf de eerste keer bij geweest. Mevrouw verwacht een leuke avond te hebben en haar man verheugt zich bijzonder op het optreden van Candy Dulfer. Inmiddels wordt er omgeroepen dat het tijd is om naar de Grote zaal te gaan, want het programma gaat beginnen.

De tekst gaat verder onder de foto’s. 

Dit echtpaar gaat al 26 jaar naar het gala. | Foto: LP
Judith en Paul. | Foto: LP
Buiten word je ontvangen door een band. | Foto: LP
Poseren voor een mooi kiekje. | Foto: LP

De goede doelen

Judith, een zangeres uit het koor Soulshine, leidt het publiek via filmbeelden langs alle goede doelen. Want daar gaat het tenslotte om op deze feestelijke avond: zoveel mogelijk geld inzamelen. Het geld van het Lions Kerstgala 2019 wordt besteed aan:

    • De Voedselbank
    • Hospice De Rozenhof, zij hebben de wens hun terras te kunnen overkappen.
    • Zorgboerderij De Zuidpunt heeft een nieuwe tractor nodig.
    • Vreedonk heeft behoefte aan mobiele zintuigactivering voor mensen met dementie.
    • Stichting Lions Host Helpt heeft als doel armoedebestrijding.

Candy Dulfer geeft een optreden

Wat is het fijn om aan het begin van deze mooie avond in beeld te krijgen waar het eigenlijk om draait. En dan gaat het feestje los bij de eerste klanken van Candy Dulfer. Ze wordt begeleidt door “New Amsterdam Orchestra” en het publiek is niet meer te houden. Candy heet iedereen welkom en zegt: “Ik zie nu al dames de hakken uitdoen en dat betekent een echt feestje! Ik was eigenlijk gewaarschuwd voor een publiek met oude knakkers, maar jullie zien er zo jong uit!” Er klinkt gelach en daverend applaus vanuit het publiek en dan is het genieten van een fantastisch optreden. Candy komt met haar saxofoon van het podium af en loopt tussen het publiek door. Ze weet iedereen mee te laten zingen, klappen en dansen.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: LP
Foto: LP
The Wieners | Foto: LP
Prachtig geklede gasten. | Foto: LP

Smullen maar

Na het hoofdprogramma wordt er heerlijk gesmuld van allerlei lekkers. Rondwandelend door het Kunstmin zie ik een bekend gezicht, namelijk Antoin Peeters. Hij is samen met zijn vrouw aan het genieten. “Het is gezellig en Candy was geweldig,” vertelt hij. Verder spreek ik Annette, een mevrouw die alleen op stap is deze avond, maar het hartstikke leuk heeft. Ook spot ik een uitbundige verschijning: Manon, waarvan de mensen in de zaal waarschijnlijk minstens zo hebben genoten als van de hoofdact. Deze dame is enorme fan van Candy en dat was goed te zien.

Losse vlinderdasjes en sneakers

Naarmate het feest vordert, komen de vlinderdasjes wat losser te hangen en hoge hakken worden verruild voor sneakers. Ik zie al wat taxi’s aankomen om gasten naar huis te brengen. Dus ga ik snel op zoek naar de organisatie om een mooie foto van ze te laten maken. Ik spreek mijn complimenten voor de prachtige avond uit naar een van de organisatoren: Henk Donkervoort. Maar deze wil hier niets van weten: “Het is niet onze bedoeling om zelf te shinen, joh. Het is voor allen in de aanloop naar het kerstgala een periode van energie en spanning, maar soms ook wat stress. Als je op het laatste moment een nieuwe hoofdact moet regelen, wordt het wel even spannend. We willen het gala tot in de puntjes verzorgen maar dat doen we met elkaar, sponsors en met de geweldige inzet van vele vrijwilligers!”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Hoge hakken worden verruild door sneakers. | Foto: LP
Foto: LP
De oesterverkoopster. | Foto: LP
Foto: LP

Sprookjesavond

Ik vind dat we enorm blij mogen zijn met mensen die iets voor een ander over hebben. En Dordrecht kan trots zijn op ons eigen glamoureuze kerstgala. Dan slaat de klok twaalf uur en zie ik mijn koets aankomen om me thuis te brengen. Want ook aan deze sprookjesavond komt een eind.

Liefs,

Jip

Tekst: Jip
Fotografie/video: LP

Lees ook: 

7 x zo zag de Kerstmarkt Dordrecht 2019 er op vrijdag uit

Wat een domper! De Kerstmarkt Dordrecht werd niet één, maar twee dagen afgelast... De gemeente en or...

Doe mee aan de indebuurt Dordrecht kerstkaartenactie voor eenzame ouderen [gesloten]

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Dordrecht is...

Jip sprak met Fiona over het ondernemer zijn en de mannen in haar leven

Fiona Stoger-Buitenhuis is vierendertig jaar geleden geboren op Aruba en sinds zeven jaar ondernemer...

adv.