Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nino liep ruim 10 kilometer: ‘Het begon als grap’

Aangeboden door NN Running Day 14 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Dordrecht? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Dordtenaar Nino Grobben deed ook mee: “In plaats van het Kralingse Bos, liep ik in De Elzen.”

De veertigste NN Marathon Rotterdam had voor Nino een jubileumeditie moeten zijn. Op zijn veertigste wilde hij in april zijn tiende marathon te lopen. De hardloopwedstrijd werd verschoven naar oktober en door een recente heupblessure werd het niet de afstand van 42,2 kilometer. Daarom startte Nino de AA Drink 1/4 Marathon, en dat gewoon vanuit zijn eigen voordeur.

Extra motivatie

“Normaal loop ik onder andere door het Kralingse Bos, en nu ervaarde ik Rotterdam in De Elzen”, vertelt hij na zijn AA Drink 1/4 Marathon. “Het was een uniek evenement. De sfeer die de app creëerde was deze tien kilometer extra motiverend. Ik kon me best wel goed de sfeer inbeelden door de geluiden en muziekjes die je langs de kant hoorde. Op bepaalde punten kreeg ik de tussenstand van mijn wave door. En daarna hoorde ik weer update over het stukje Rotterdam waar ik langsliep. Zo kreeg ik het normale wedstrijdbeeld voor me.”

Dordrecht als hardloopstad

De Elzen is sowieso zijn favoriete hardloopgebied van het eiland. “Ik woon in Sterrenburg, dus dan ben je zo in het bos. Met de Nieuwe Dordtse Biesbosch erbij heb je veel mogelijkheden. Ik vind dat je op het eiland van Dordrecht sowieso goed kan hardlopen. Je kunt hier veel variëren en dat doe ik graag in mijn trainingen.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Nino Grobben NN Running Day in Dordrecht hardlopen.jpeg
Foto: Privé

Wat begon als grap…

Nino loopt zo’n drie keer per week hard. “Dat komt het beste uit met mijn gezin. Tien jaar geleden speelde ik, net als mijn vrouw, in het eerste team van onze korfbalvereniging. Met ons dochtertje erbij was dat niet te regelen. Daarom ben ik met een vriend gaan trainen voor de marathon. Eigenlijk voor de grap, maar sinds die keer heb ik elk jaar meegedaan. De beleving is echt geweldig; dat is al die trainingsuren wel waard. Het smaakte dus naar meer.”

Afwisseling

Zijn trainingen wisselt hij graag af. “De ene keer kies ik voor een hoog tempo, de andere keer kies ik een intervaltraining en in het weekend ga ik vaak voor de langere duurlopen. En soms loop ik met muziek en dan weer zonder. Juist die afwisseling maakt hardlopen zo mooi. Ook op vakantie gaan de hardloopschoenen mee. Dat is het fijne: je kunt overal hardlopen.”

Goede timing

Na een heupblessure kwam het hem goed uit om een wedstrijd met een kortere afstand te doen. “Het is niet ideaal om aan het einde van het jaar een volledige marathon te lopen. Dat betekent dat je in de hete zomer ontzettend lange afstanden moet trainen. Nu ik een kwart marathon liep, kon ik het tempo hoger houden. De NN Running Day kwam dus goed uit.”

Stukgaan en hoofd leegmaken

Nino kan iedereen hardlopen aanbevelen, als je lichaam dat toelaat. “Een mooie omgeving kan je zoveel rust en voldoening geven. Je kunt helemaal kapot gaan of gewoon je hoofd leegmaken, en je bent niet afhankelijk van materialen of openingstijden. Door het hardlopen ben ik meer bezig met mijn gezondheid. Na een drukke dag op je werk is het fijn om even rust in je hoofd te hebben en het geeft mij veel voldoening om te voelen dat ik heb gesport. Ik voel me lekker na een training. Daarom vind ik hardlopen zo leuk.”

Zo doe jij ook mee:

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:
  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.
Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

NN Running Day

Gesloten09:00 - 18:00

adv.