Feyenoordspelers in het Riwal Stadion? Jazeker, en wij weten waarom!

Door José de Jong 16 januari 2019

Samen strijden samen winnen. Dat neemt FC Dordrecht over niet al te lange tijd letterlijk. De club uit de eerste divisie gaat samenwerken met Feyenoord. ‘In de nabije toekomst’ zullen spelers van Feyenoord meespelen in het stadion aan de Krommedijk, meldt het AD

Maatwerk

Per seizoen zullen er vijf Feyenoorders meespelen met FC Dordrecht, laat de club weten. Ze zullen daar op huurbasis meevoetballen. Jan de Jong vertelde op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord over de samenwerking. “We willen onze spelers nog meer maatwerk aanbieden”, zegt de algemeen directeur daar tegen het AD. “Sommige spelers kunnen meetrainen in het Onder 19 team van de Feyenoord Academy, of gaan direct door naar het eerste elftal of het beloftenteam. En voor een aantal spelers is het goed om ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie, het op één na hoogste niveau in Nederland.”

De ideale samenwerkingspartner

De keuze voor onze Schapenkoppen is niet zo gek. “Het feit dat FC Dordrecht speelt in de eerste divisie, op natuurgras én onder de rook van Rotterdam maakt de club de ideale samenwerkingspartner voor Feyenoord”, vertelt technisch directeur Martin van Geel.

Het artikel gaat verder onder de video.

Rust

Wat de eerste wedstrijd is waarin we een Feyenoorder zien spelen, weten we nog niet. Maar misschien helpt het onze Schapenkoppen van de hekkensluiterspositie in de Eerste Divisie en brengt dit nieuws rust na het opstappen van de keeperstrainer.

Meer lezen:

Rayvano van der Merwe tekent zijn eerste contract met FC Dordrecht

Rayvano van der Merwe tekende vandaag, donderdag zijn eerste contract. Het verbindt hem aan FC Dordr...
FC Dordrecht

Komt er dan toch een vernieuwd stadion voor FC Dordrecht?

De plannen voor een vernieuwd voetbalstadion voor FC Dordrecht zijn vandaag, woensdag, gepresenteerd...
Rugdekking - MVO - FC Dordrecht - indebuurt.nl

Hoe dichter bij FC Dordt, hoe mooier het verhaal wordt

Met het derde periodekampioenschap op zak bereikt FC Dordrecht de play-offs voor promotie naar de Er...

adv.