Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x sporten waar je hartstikke lenig van wordt

Door Lisa Braat 30 oktober 2017

Heb jij dat ook weleens, dat je ’s ochtends wakker wordt en blijft hangen in een hoek van 90 graden omdat je rug even niet meewerkt? Of dat je even iets van de grond wilt rapen, maar merkt dat je hand bij ongeveer je knie blijft steken? Zo ja, daar kún je iets aan doen. Daarom dit lijstje met bijzondere sporten in Dordrecht waar je super lenig van wordt.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Sportief paaldansen

Maira Dance Dordrecht paaldansen aerial yoga
Foto: Facebookpagina Maira Dance

Paaldansen? Ja, juist. Vergis je niet, dit is een complete body workout waar cardio- en krachttraining centraal staan. Reken maar dat je hier soepel van wordt. Even oefenen en je glijdt als een paling om de paal. Laat je niet afschrikken, want iedereen kan het leren en het is hartstikke sportief. Een plek waar je deze skills kunt leren is bij Maira Dance in Dordt. De lessen worden gegeven door een paaldans pro die diverse titels heeft behaald. Klik hier voor meer informatie over de dansschool en lessen.


Meer over Maira Dance Dordrecht ontdekken?

Maira Dance Dordrecht dansscholen

Gesloten18:30 - 22:00

Grotekerksplein 5, Dordrecht

Bekijk meer:dansscholen

Vliegen als een vogeltje

Maira Dance Dordrecht paaldansen aerial yoga
Foto: Facebookpagina Maira Dance

Wie denkt dat yoga alleen maar een beetje mediteren op een matje is, heeft het mis. Door de verschillende houdingen train je juist ál je spieren en wordt de boel flink gerekt en gestrekt. Je kunt yoga nu ook in de lucht doen al hangend aan een doek. Het heet Aerial Yoga en wordt sinds kort, naast de lessen sportief paaldansen, gegeven bij Maira Dance. Het gevolg is dat jij super soepel én helemaal zen bent. Ideale combi, toch?

Rustig lenig worden

Qidanymic Dordrecht chinese bewegingsleer
Foto: Facebookpagina Qidanymic

Qigong betekent ‘werken met levensenergie’. De sport is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). De bewegingen die je maakt zijn zacht, langzaam, soepel en sierlijk. De conditie zal omhoog schieten en je wordt zo flexibel als wat. En nóg een mooie bijkomstigheid is dat het ook positief effect heeft op je mentale toestand. In Dordrecht hebben we onze eigen school voor traditioneel Chinese bewegingsleer: Qidynamic. Ze geven naast Qi Gong ook Tai Chi-lessen, die ook heel erg goed zijn voor je lenigheid! Kijk hier voor meer informatie. 


Meer over Qidynamic ontdekken?

Qidynamic sportcentra

Gesloten19:30 - 21:00

Steegoversloot 125, Dordrecht

Bekijk meer:sportcentra

Dansen met passie

Tobe cultuurcentrum Dordrecht
Foto: Facebook Tobe cultuurcentrum

Dansen met emotie, souplesse en volle overgave. Jep, dit doe je bij moderne dans en Jazzdans. Bij ToBe geven ze een variatie van de twee dansvormen in één les. De natuurlijke bewegingen van moderne dans en de strakke accenten van jazzdans komen hier samen. Je werkt tijdens het dansen aan je houding, techniek, coördinatie, muzikaliteit en lenigheid. Genoeg voordelen dus! Klik hier voor meer informatie. 


Meer over ToBe cultuurcentrum ontdekken?

ToBe cultuurcentrum muziek

GeopendHele dag

Noordendijk 148, Dordrecht

Bekijk meer:muziek

Hocus pocus pilates pas!

Lifestyle Studio Dordrecht Lenige sport
Foto: Lifestyle Studio Dordrecht

Bij de eerste les zal je oefeningen moeten doen waarvan je denkt ‘maar hóe dan?!’, maar al snel zul je merken dat je steeds verder tot je tenen kunt reiken. Deze trainingsmethode is gericht op kracht, souplesse en controle. Niet voor niets dat het een populaire sport is onder de topmodellen van deze wereld. In Dordrecht hebben we een heuse lifestyle studio. Hier kun je pilates, yoga en een mix van de twee beoefenen. Lenig worden doe je in ieder geval hier. Klik hier voor meer informatie.


Meer over Lifestyle Studio Dordrecht ontdekken?

Lifestyle Studio Dordrecht sportscholen

GeopendHele dag

Melkpoortje 1, Dordrecht

Bekijk meer:sportscholen
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.