5 x herkenbare dingen die hardlopers in Dordrecht haten

Door Lisanne Doff 28 januari 2019

Veel Dordtenaren blijven fit door te joggen. Een rondje hardlopen door het park of juist door de binnenstad. Maar… dat is niet altijd even makkelijk. Deze vijf dingen zorgen voor frustraties bij hardlopers in Dordt. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Loslopende honden

Hardlopers zijn gek op parken. Net als honden. En laten die in het park nu nét even wat vaker los van de lijn lopen. Als ze jou voorbij zien sprinten denken ze: leuk, spelen! Voor je het weet word je achterna gezeten door een enthousiaste viervoeter.

Onduidelijke kruispunten

Waar lopen hier de wegen en nog belangrijker: waar mag ik hardlopen? Loop ik hier de fietsers in de weg? En wie heeft er voorrang? Nog een vervelende bijkomstigheid bij deze verwarrende kruispunten: onnodig veel verkeerslichten. Je wilt niet wachten op groen licht, maar ja aangereden worden is ook weer zo wat.

Wielrenners

Stiekem zijn wij ervan overtuigd dat wielrennersclubs gewoon vermomde motorbendes zijn. Ze komen in groten getale en eisen het hele fietspad op. Loop of fiets je in de weg, dan zal je dat bezuren. Eerst word je bang gemaakt door hard gebel of geroep en vervolgens word je in hoge snelheid ingehaald door allerlei mysterieuze figuren met felgekleurde wielrenpakjes en zonnebrillen. Help.

Slecht verlichte wegen

Als je gaat hardlopen doe je dat misschien liever niet midden in de stad. Dan loop je dus wel tegen een ander probleem aan: lang niet alle wegen buiten het centrum zijn even goed verlicht. In de winter en herfst, wanneer het vroeg donker wordt, is dit dus best wel een probleem. Gelukkig kun je je troost halen uit andere hardlopers die je tegenkomt, die zichzelf hebben behangen met fietslampjes en glow in the dark sticks.

Smalle stoepen

Je denkt: ik vermijd lekker al die slecht verlichte wegen, honden en wielrenners. Ik ga wel gewoon in de binnenstad een rondje lopen. Maar de vraag is: waar? De stoepjes in het centrum zijn vaak zo smal dat je er in je eentje nauwelijks kunt lopen. Laat staan dat je iemand in moet halen. Bovendien voelt het ook niet heel relaxed om in je hardlooptenue tussen borrelende studenten en winkelend publiek door te sjeezen. Never mind, ik ga wel Netflixen.

Lees ook:

Dordrecht overwaarde huis - indebuurt Dordrecht

8 x dit is waarom je liever in Dordrecht woont dan in Amsterdam

Geef mij maar Amsterdam. Eh... je bedoelt Dordrecht natuurlijk. Onze stad is veel mooier en gezellig...
Dordrecht stock haven pottenkade

Hello world! 6 x buitenlandse artikelen over Dordrecht

De gemeente Dordrecht kreeg vanuit München het bericht dat er een mooi artikel over Dordrecht is ges...

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.