Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het programma voor de sinterklaasintocht in Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht 2019

Door Lisanne Doff 7 november 2019

Sinterklaas zorgt op zaterdag 16 november voor een gezellige en drukke intocht in Dordrecht. Maar wie juist op zoek is naar een wat minder drukke versie, is bij de intocht Sinterklaas Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of Sliedrecht aan het juiste adres. Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Intocht Sinterklaas Zwijndrecht

Sinterklaasintocht Dordrecht
Bron: Stichting Intocht Sint Nicolaas

In Zwijndrecht komt Sinterklaas ook op 16 november langs. Vanaf 10.00 uur zijn er al pieten aanwezig op het Veerplein en vanaf 10.30 uur wordt daar ook de stoomboot verwacht. Kinderen mogen zo hard juichen als ze kunnen onder begeleiding van het Pietenkapel. De burgemeester verwelkomt Sint Nicolaas.

Na het welkomstwoord zal de Sint zijn route volgen langs het publiek. Het hekwerk is zo opgesteld dat alle kinderen die met de ouders staan te wachten een hand kunnen krijgen. Alle pieten van Sint Nicolaas zullen de kinderen natuurlijk vermaken, strooigoed uitdelen en kleurplaten in ontvangst nemen. Rond 12.00 gaat Sinterklaas met de bus naar Spektakel om daar ’s middags alle kinderen te begroeten. 

Intocht Sinterklaas Papendrecht

intocht-sinterklaas-dordrecht-2016_0135
Foto: Stichting Intocht Sint Nicolaas

Sint en zijn pieten varen op zaterdag 16 november rond 13.00 uur de jachthaven van Papendrecht binnen. Kinderen mogen zoveel liedjes zingen als ze willen, waarna de burgemeester van Papendrecht de Sint officieel welkom heet in de stad. Rond 14.00 uur gaat Sinterklaas op zijn paard rondrijden door de stad. Iedereen mag hem toezingen, terwijl Sint zijn rondrit doet.

Intocht Sinterklaas Hendrik-Ido-Ambacht

Foto: Ricardo Hendriks/Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

Sinterklaas komt in Hendrik-Ido-Ambacht een weekje later op bezoek. Op zaterdag 23 november legt de boot om 09.45 uur aan bij het Waterbusplein. Het wordt een gezellig ontvangst met zingende schoolkinderen, een pietenkapel en natuurlijk de zingende, dansende en acrobatische pieten.

Intocht Sinterklaas Sliedrecht

Foto: Stockfoto

Op zaterdag 16 november 2019 zal de stoomboot met Sinterklaas en al zijn Pieten weer aangekomen in de haven van Sliedrecht. Rond 09.30 zullen ze afmeren aan de loswal van de Schuttevaerkade. Elk jaar worden er op de middag van de intocht twee sinterklaasshows opgevoerd in sporthal De Stoep.

Sinterklaas in Dordrecht:

Sinterklaasintocht 2019 in Dordrecht: dit is het programma

Op 16 november is het groot feest, want dan komen Sinterklaas en zijn pieten in Dordrecht aan. Wij w...
Sinterklaasintocht 2019 Dordrecht - indebuurt Dordrecht

Sinterklaasintocht 2019 in Dordrecht: dit is de route

Het is bijna zover, de Sinterklaasintocht 2019 komt eraan. Een groot feest natuurlijk, want Stichtin...
Sinterklaashuis 2019 Dordrecht

Sinterklaas 2019 in Dordrecht: op deze datum opent het Sinterklaashuis

Eerder meldden we al de datum van de Sinterklaasintocht 2019 en dat je nu al kaartjes kunt kopen voo...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.