Extra hulp nodig met school? Dit huiswerkinstituut heeft een open dag met leerzame workshops

Aangeboden door Lyceo

Beeld: Lyceo

We kunnen allemaal wel eens een steuntje in de rug gebruiken. Zeker op school. Of jouw kind nou hulp nodig heeft bij dat ene lastige vak of in de knel komt met huiswerk: Lyceo biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan om jouw kind te helpen zijn cijfers op te krikken.

Op 19 november organiseert Lyceo Dordrecht een open dag met twee verschillende workshops voor ouders en leerlingen. De ouders kunnen een workshop volgen waarin ze handige tips krijgen voor het maken van een goede planning én informatie krijgen over verschillende leerstrategieën. Tijdens deze workshop is er ook aandacht voor een goede werkplek en worden er tips uitgewisseld voor het begeleiden van kinderen.

Wat doet Lyceo?

De meeste scholen hebben de toetsweken achter de rug. Dit betekent dat de resultaten binnen zijn. Veel leerlingen weten daarom al of ze een tandje bij moeten zetten om hun doelen te kunnen bereiken. Lyceo geeft jouw kind de handvatten om beter op school te kunnen presteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding of bijles voor de vakken waar jouw kind mee worstelt.

De steun komt niet alleen in de vorm van vakinhoudelijke ondersteuning. Lyceo helpt kinderen ook met plannen en het indelen van hun agenda. Door jouw kind studievaardigheden als structureren, plannen, herhaling en reflecteren mee te geven, kunnen zij in de toekomst hun studie beter aanpakken.

Lees verder onder de foto >

Beeld: Lyceo

Hoe ziet een dag bij Lyceo eruit?

Klaar met school, maar toch nog even hun kennis voor dat ene vak bijspijkeren? Dat kan! Vanaf 14:00 uur ben je welkom bij Lyceo op de Singel 331. Jouw dag begint met een gesprek met jouw begeleider. Deze neemt de planning met jou door. Daarna ga je aan de slag met een vak waarmee je worstelt. Denk hierbij aan samenvattingen maken en deze rustig doornemen tot je de informatie hebt opgenomen. De begeleider overhoort jou daarna met een paar makkelijke en lastige vragen.

Deze methode lijkt voor de hand liggend, maar kan in je eentje best lastig zijn. De steun die een begeleider daarbij kan bieden is dan vaak net dat extraatje wat het kind kan helpen.

Workshops

Er zijn twee verschillende workshops: één voor de ouders en één voor de leerlingen. De leerlingen gaan in de workshop studievaardigheden aan de slag met verschillende studievaardigheden zoals plannen, structureren, herhalen en reflecteren. De ouders kunnen een workshop volgen waarin ze oefenen met het maken van een planning en verschillende leerstrategieën uitproberen. Tijdens deze workshop is er ook aandacht voor een goede werkplek en worden er tips uitgewisseld voor het begeleiden van kinderen.

Lees verder onder de foto >

Beeld: Lyceo

Wat houdt de open dag in?

Denk jij dat jouw kind wat extra hulp kan gebruiken op school? Dan zijn is hij of zij van harte welkom om op deze dag rond te snuffelen. Wil jij jouw kind aanmelden voor één van de workshops, dan kun je Saskia mailen op [email protected] of bellen op 0630723446.

Let op: de open dag is op 19 november. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur op de Singel 331. De open dag duurt tot 16.00. Tot dan!

Meer in deze categorie

Onderwijs

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 4,29 voor € 2,39”

Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 4,29 voor € 2,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Serveerschaaltje vanaf € 0,99”

Serveerschaaltje vanaf € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Teamleider Techniek”

Teamleider Techniek

 • Sportboulevard Dordrecht
 • Fulltime/Parttime
Sportboulevard Dordrecht