Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

KNRM Dordrecht kan uitbreiden dankzij Rabo ClubSupport: ‘Zo kunnen we echt 24 uur per dag klaarstaan’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Dordrecht zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank. 

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Nieuwe vrijwilligers

Zo ook KNRM Dordrecht. “Bij de KNRM is het onze primaire taak om mensen en dieren in bedreigende situaties op het water veilig te stellen”, vertelt Hans Vrieling, coördinator communicatie en fondsenwerving van de KNRM. “Op dit moment hebben we 33 vrijwilligers bij KNRM Dordrecht. 23 bemanningsleden voor op de boot en nog tien mensen met ondersteunende taken. Maar eigenlijk hebben we meer vrijwilligers nodig die ons kunnen helpen. Zo kunnen we echt 24 uur per dag klaarstaan voor iedereen en veiligheid garanderen. Om de opleiding en materialen voor vrijwilligers te bekostigen, besloten we mee te doen aan Rabo ClubSupport in 2019. Hierdoor konden we vijf nieuwe vrijwilligers een opleiding aanbieden en voor de materialen zorgen. Dan moet je denken aan een op maat gemaakt overlevingspak voor in het water, een helm, personal locator en mes. Dat kost al snel €2500,- per persoon.”

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Overlevingspakken met uitrusting van de KNRM. | Foto: indebuurt Dordrecht
De helmen en personal locators. | Foto: indebuurt Dordrecht

Persoonlijke drijfveer

De KNRM zit sinds 11 jaar in Dordrecht en Hans werkt er nu tien jaar als vrijwilliger. “Iedereen die hier als vrijwilliger werkt, wil mensen helpen en iets teruggeven aan de samenleving. Dat is ook mijn persoonlijke drijfveer. Ik heb een mooie carrière en het goed voor elkaar, maar wat beteken ik dan voor anderen? Boten, varen en reddingswerk spraken me al enorm aan, dus zo kwam ik bij de KNRM terecht. Daarnaast vind ik de kernwaardes moed, opoffering en volharding erg mooi.”

Veiligheid garanderen

De KNRM in Dordrecht wil ook dit jaar weer meedoen met Rabo ClubSupport. Hans: “We merken dat de incidenten op het water per jaar toenemen. Tien jaar geleden waren het vijfenzeventig situaties per jaar en nu zijn het er al honderd meer. Daarom hebben we meer mensen nodig die zich bij de KNRM aansluiten. Om de nieuwe opstappers, zoals wij ze noemen, te vinden en op te leiden hebben we financiële middelen, kennis en netwerk nodig.”

Je kunt verder lezen onder de foto.

De boot van de KNRM, vernoemd naar verzetsstrijder Tjepke Ekkelboom. Zijn nakomelingen gaf de KNRM een gift uit naam van Tjepke. | Foto: indebuurt Dordrecht

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft KNRM Dordrecht nieuwe vrijwilligers een opleiding kunnen aanbieden én mens en dier kunnen redden. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.