Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Dordtenaren krijgen momenteel een WW-uitkering

Door Lisanne Doff 20 mei 2019

Het aantal inwoners in Dordtenaren met een WW-uitkering is het afgelopen jaar weer gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

In Dordrecht zit 3,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Een aardige score, want landelijk ligt dit percentage op 3,6 procent van de beroepsbevolking. Dordrecht doet het dus best goed! Het aantal bijstandsuitkeringen gaat ook omlaag. Daar lees je hier meer over. 

Gedaald

In de gemeente Dordrecht kregen afgelopen jaar ongeveer 3.658 mensen een WW-uitkering. Dat zijn er veel minder dan het jaar daarvoor, toen stond de teller nog op 4.490.

In de periode van januari tot en met april 2019 zijn er in de Drechtsteden 1.750 nieuwe WW-uitkeringen bijgekomen. Dit aantal is in de leeftijdscategorie 27 tot 50 jaar het hoogst. Daar gaat het namelijk om 948 uitkeringen. Onder de 27 jaar gaat het om 283 stuks en er zijn 519 uitkeringen bijgekomen in de leeftijdscategorie 50+’ers.

Maar in tegenstelling tot de 1.750 nieuwe WW-uitkeringen, zijn er ook 1.953 stuks stop gezet. Er is dus een kleine daling en dat betekent dat meer Dordtenaren een baan hebben.

Vergelijken

Benieuwd naar de overige gemeenten in Nederland? Je checkt het in dit kaartje:

Lees ook: 

Sociale huurwoningen in Dordrecht - indebuurt Dordrecht.JPG

Dit moet je doen voor een sociale huurwoning in Dordrecht

Nog altijd zijn er veel personen die niet realiseren dat ze wellicht in aanmerking komen voor een so...

Zoveel Dordtenaren ontvangen een bijstandsuitkering

Ontvang jij een bijstandsuitkering? Dan ben je zeker niet de enige in Dordrecht. Het CBS kwam met ci...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.