Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel betaal je nu gemiddeld voor een bestaande koopwoning in Dordrecht

Door Carin van der Meij 13 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Dordrecht is dat niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst 308.000 euro. Dat betekent dat nieuwbouwhuizen niet worden meegerekend.

Gemiddelde verkoopprijs in Dordrecht

Helaas: ook Dordtenaren hebben in 2019 dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Dordrecht werd gemiddeld 237.100 euro neergelegd voor een bestaande koopwoning. Even in perspectief: dit is 18.200 euro meer dan vorig jaar. Wel blijven onze huizenprijzen onder het landelijk gemiddelde, maar daarom verhuizen er steeds meer mensen naar onze stad. Als we de aankoopprijzen van nieuwbouwhuizen in Dordrecht meerekenen, is er zelfs een prijzenstijging van €28.000 in vergelijking met vorig jaar.

Landelijk

Ja, de gemiddelde koopsom in Dordrecht is jammer genoeg gestegen. Klein lichtpuntje: het kan erger. Bloemendaal is de duurste gemeente. Voor een bestaande woning werd gemiddeld 832.000 euro betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld 155.000 euro betaald.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Dordrecht en in de rest van Nederland:

Lees ook:

MAARTENMakelaardij - Marloes Pluijmert-Penners - indebuurt Dordrecht

Woningen te snel weg op Funda? Dit is waarom je bij MAARTENMakelaardij Drechtsteden moet zijn

Zoek je een woning, dan herken je het vast wel: huizen die binnen een dag van Funda zijn verdwenen. ...

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Dordrecht voor een huurhuis

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Maar we ...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.