Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo vermogend is de gemiddelde Dordtenaar

Door Carin van der Meij 15 oktober 2020

Als je in Dordrecht woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over harde knaken gaan hebben, hoe rijk zijn Dordtenaren dan? Het gemiddelde vermogen van Dordtenaren is tussen 2018 en 2019 gestegen.

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Dordrecht

Vergeet niet: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Dordrecht. Let’s talk numbers. In onze stad was het gemiddelde vermogen per huishouden 29,6 duizend euro. Een flinke toename ten opzichte van 2018: toen was het gemiddelde vermogen per huishouden nog 20,5 duizend euro. Dat is een stijging van 44,4 procent. Een mogelijke verklaring is de stijging van de huizenprijzen en de nieuwbouw in de stad. Gemeente Dordrecht wil namelijk wat rijkere mensen naar de stad trekken.

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Lees ook:

Verhuizen naar Dordrecht: dit moet je weten als je hier komt wonen

Dordrecht is een superfijne stad om te wonen en steeds meer mensen ontdekken dat. We blijven maar ni...

Dit moet je weten over verloren en gevonden voorwerpen in Dordrecht

Oh jee, heb je je mobiel in de Qbuzz laten liggen, ben je je sleutels kwijt of ben je onderweg je ha...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.