Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo verliep de Black Lives Matter demonstratie in Dordrecht

Door Lisanne Doff 13 juli 2020

Zondagmiddag vond het Black Lives Matter protest in Dordrecht plaats. Dit gebeurde in het Weizigtpark waar tussen de 250 en 300 mensen bijeen kwamen om op te komen tegen politiegeweld en racisme. Alles verliep rustig.

De Black Lives Matter-demonstratie was een initiatief van Dordtse tieners Anna (17), Arthur (17) en Merel (18), laat AD De Dordtenaar weten. Ze wilden eerder deelnemen aan een demonstratie in Rotterdam, maar omdat het erop leek dat het daar te druk zou worden, zijn ze niet gegaan. Ze namen contact met elkaar op en stelden voor om een demonstratie in Dordrecht te organiseren. De gemeente stemde toe, maar vond het wel verstandig als er meer mensen bij de organisatie betrokken waren. Dat werd de stichting Nederland Wordt Beter.

Rustig protest

Het protest verliep rustig. Bij alle ingangen van het park stond politie en met een drone werd toezicht gehouden. Op het gras waren gele stippen aangebracht die op anderhalve meter afstand van elkaar lagen. Er werd een minuut stilte gehouden voor alle slachtoffers van racistisch politie geweld. Demonstranten hielden borden omhoog waar onder andere deze tekst opstonden: ‘All lives won’t matter until black lives matter’ en ‘Ik word er altijd tussenuit gepikt op het vliegveld. Stop met etnisch profileren’.

Veiligheid

Burgemeester Kolff verbood vorige week een demonstratie tegen de coronawet. Dat deze demonstratie wél mocht doorgaan, werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. De burgemeester laat weten niet met twee maten te meten. “Ik meet met één maat en dat is of de demonstratie veilig kan verlopen.”

Bekijk ook:

Wegwerkzaamheden Aalscholverstraat Het Reeland wegversperring werkzaamheden verkeer

10 x hier moet je omrijden in Dordrecht vanaf maandag 13 juli

Te laat komen vind niemand leuk, kunnen we ons zo voorstellen. Wil je voorkomen dat je vast staat va...

Ondernemen in Dordrecht: dit zijn de gevolgen als het inkomen wegvalt

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers. Voor enkelen in positieve zin, ma...

Opletten op de weg! Er zijn hitsige reeën in Dordrecht

We zijn op ons mooie eiland trots op de Biesbosch, waar genoeg wilde dieren leven. Ga je de weg op e...

Meer over

Nieuws

adv.