Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo vaak wordt er ingebroken in een Dordtse schuur of garage

Door Lisanne Doff 21 augustus 2019

Elke dag weer wordt er in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur, box of garage. Heel vervelend! In Dordrecht is dit in de eerste helft van 2019 al 83 keer gebeurd. Dit is vaker dan vorig jaar en daarmee is Dordrecht één van de steden waar dit het meest voorkomt.

Dit blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht. Op onderstaande kaart kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in Dordrecht en in de rest van Nederland.

Ingebroken in jouw schuur

Is er bij jou ingebroken? Allereerst doe je dan natuurlijk aangifte. Maar je gaat waarschijnlijk ook tussen je paperassen op zoek naar je inboedelverzekering, want daarmee ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garagebox. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, vertelt Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de €250,- en €10.000,- zijn de onderlinge verschillen groot.

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

“Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, vertelt Knopperts. Check hier de dekking van je inboedelverzekering. 

Oeps, vergeten op slot te doen…

Bijna elke verzekeraar hanteert de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen.

Bron: Independer

Lees ook: 

Inbreker als je op vakantie bent

MAG DAT: geweld gebruiken wanneer je een inbreker op heterdaad betrapt?

We hebben eigenlijk best ‘goed’ nieuws, want Dordrecht telt 56.211 woningen en sinds 2012 (tot oktob...
Station Dordrecht - Stationsweg - indebuurt Dordrecht

Zoveel mensen reden meer dan 30 kilometer per uur te hard in de bebouwde kom van Dordrecht

In nieuwe cijfers van het CJIB en cijfertjedienst LocalFocus kunnen we zien hoeveel mensen te hard r...

Dit weten we over de vermissing van Dirk Dalebout

In de nacht van 31 juli op 1 augustus, verdween Dirk Dalebout uit zijn woning in de wijk Krispijn. H...

 

adv.