Wow: de politie heeft deze week drie hennepplantages in Dordrecht opgerold

Door Lisanne Doff 17 mei 2019

Het winkelpand van Dordtse Fietsen op de Voorstraat is door burgemeester Wouter Kolff voor drie maanden gesloten. Er werden 240 hennepplanten gevonden en het bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt om de hennepplantage te runnen, meldt AD De Dordtenaar.

Vanaf 10 augustus mag de zaak weer fietsen repareren. De grootste prioriteit is dat de productie en handel van de hennepplanten wordt aangepakt.

Signaal

Als een winkelpand op deze manier wordt gesloten, is dat een signaal naar drugscriminelen en bewoners. Het laat zien dat er wordt opgetreden tegen de handel en er komen daarna ook meer meldingen van andere verdachte zaken binnen.

De derde hennepplantage in een week

Het is de derde hennepplantage die deze week is ontdekt. In een andere kwekerij op de Voorstraat werden zo’n 200 planten gevonden. Deze kwekerij werd ontdekt door een waterlekkage bij de onderburen. De woning was door de kwekerij vies en onbewoonbaar.

Singel

Aan de Singel is ook een plantage opgerold. Een getuige zag mensen op en neer lopen met een hoop spullen. Agenten troffen mensen in een busje aan, met vuilniszakken vol grond. In de naastgelegen woning werden toen 30 hennepplanten gevonden. Twee mannen zijn aangehouden.

Lees ook:

Nepbrieven in omloop in de wijk Noordflank Dordrecht

De politie waarschuwt voor deze nepbrieven in de wijk Noordflank

Op Twitter waarschuwen de wijkagenten van de wijk Noordflank voor nepbrieven die van banken lijken t...

Kattenbaasjes opgelet! Dit kan jouw kat ook overkomen

Met het lekkere weer zet je gemakkelijk een raampje open. Even naar de supermarkt? Vaak laat je het ...

Meer over

112 Nieuws

adv.