Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kunnen we schaatsen? Zo koud wordt het dit weekend in Dordrecht

Door Lisanne Doff 13 januari 2021

Het voelt eindelijk een beetje winters. We hebben al lichte vorst gehad én het woord Elfstedentocht is gevallen. Kunnen wij, hier in Dordrecht, dit weekend de schaatsen al uit het vet halen? Wij vragen het aan de deskundigen van Weeronline. 

Vrijdag (15 januari) en de rest van het weekend wordt het koud met temperaturen tussen de 0 en 3 graden en bijna in heel Nederland vriest het ’s nachts. Dit klinkt goed voor de schaatsliefhebbers, maar juich niet te vroeg. “Voor betrouwbaar ijs op sloten en plassen is dit zeker nog niet genoeg vorst. Hou de schaatsen dus nog maar even in het vet”, aldus Johnny Willemsen van Weeronline.

Weerbericht Dordrecht

De dagen voor het weekend is het weer wisselvallig. Vooral aan de kust krijgen we regen terwijl de temperatuur daalt naar 2 graden. Er is zelfs kans op natte sneeuw.

Vrijdag wordt de koudste dag van de week. Het wordt wél een fijne wandeldag, want het zonnetje gaat schijnen. Zorg dat je je wel warm aankleed, want de wind komt niet meer uit zee maar uit het oosten en dat betekent dat het heel de dag voelt alsof het vriest.

Zaterdag is het ook nog koud en zondag stijgt de temperatuur iets en dan komt er ook weer regen, het is nog te warm voor sneeuw. Schaatsen op natuurijs zit er nog niet in.

 

DORDRECHT Weer

Even terug in de tijd:

Toen in Dordt: Schaatsen bij de Dordrechtsche Sneeuw- en IJsclub

De klok is een uur teruggezet en de temperatuur daalt: het is weer tijd voor de winter. Als je aan s...

Toen in Dordt: 10 x oude foto’s van schaatsen in Dordrecht

Het gebeurt niet meer zo vaak dat onze winters zo koud zijn, waardoor we op het natuurijs kunnen sch...

adv.