Dit moet je weten over de grote wolk Saharazand die boven ons hoofd hangt

Door Lisanne Doff 23 april 2019

Heb jij je tuinmeubelen, barbecue en loungeset nog buiten staan na die zonnige dagen? Misschien is het verstandig ze weg te halen of te bedekken. Er hangt namelijk een donkere, stoffige wolk boven ons hoofd.

Oei, een beetje jammer als je net je auto hebt staan wassen. Volgens Weeronline hangt er een grote wolk met Saharazand boven Nederland. Het gaat niet om grote korrels maar om fijne stof. Het komt uit Marokko, Algerije en Tunesië en via Europa heeft het nu ook ons land bereikt. Gelukkig is het niet schadelijk voor onze gezondheid want daarvoor hangt het te hoog in de atmosfeer. Maar het geeft bij regen wel veel stof op je auto en tuinmeubelen. Verstandig om de boel af te dekken of een extra bezoek aan de wasstraat te brengen.

Extra mooie zonsopkomst en -ondergang

Zolang het droog blijft merken we de aanwezigheid van het stof door extra rode kleuren bij zonsopkomst en -ondergang. De strakblauwe luchten van afgelopen dagen zijn helaas ook niet meer zo helder. Het weerbericht in Dordrecht voor morgen voorspelt zo’n 40% kans op regen. Dus reken maar op een vies laagje stof op je auto. Donderdag zal de stofwolk zijn weg vervolgen en hangt die donkere wolk tenminste niet meer boven óns hoofd. Helaas is er dan wel nóg meer neerslag voorspeld.

Lees ook:

Dancetour Koningsdag Dordrecht 2019 - indebuurt Dordrecht

Koningsdag Dordrecht 2019: dit is het programma

Stof je boa maar af, begin maar met het repeteren van het Wilhelmus en bereidt je koopwaar maar voor...
koningsdag in wijken van Dordrecht

Koningsdag 2019 in Dordrecht: dit is er te doen in de wijken

Vind je Koningsdag in het centrum van Dordrecht te druk of zoek je een plekje met lekker veel kinder...

Meer over

Weer

adv.