Weekendnieuws: een treinbotsing, Blokker sluit en jochies schieten met een gevonden revolver

Door Caty Groen 12 maart 2018

Een botsing en schieten, maar ook feest. Heb je niet meegekregen wat er allemaal gebeurde, dan hebben we hier een selectie van het weekendnieuws voor je. Want zo zijn we.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Een trein en een auto botsen op de Baanhoekweg

Chemours
Foto: ANP

Vrijdagavond rond 19.30 uur zijn een goederentrein en een auto tegen elkaar gebotst, meldt AD De Dordtenaar. Niemand raakte gewond. De trein was net gelost bij Chemours. In de wagons zaten fluorwaterstof en choroform, maar de boel heeft niet gelekt. De weg is een poos afgesloten geweest omdat de trein niet meer wilde rollen.

Blokker in Crabbehof gaat sluiten

blokker crabbehof
Foto: Google Maps

Het was ook het weekend waarin bekend werd dat Blokker Crabbehof gaat sluiten. Dat is geen wereldschokkend nieuws misschien, maar het is altijd jammer als er een winkel sluit. Bovendien slaat het een groot gat, want het was best een grote zaak. Eind van de maand gaat de winkel dicht en tot die tijd kun je profiteren van grote kortingen.

blokker crabbehof

Owjee: de Blokker-winkel in winkelcentrum Crabbehof gaat sluiten

Het doek valt voor de vestiging van Blokker aan het Van Oldenbarneveltplein in winkelcentrum Crabbeh...

Jochies schieten met geladen revolver

revolver
Archieffoto. Foto: ANP

In de bosjes bij de Bloys van Treslongstraat vonden twee jochies van 7 en 9 jaar vrijdag een revolver, meldt AD De Dordtenaar. De jongens schoten er ook twee keer mee op een muurtje, want het was geladen. Daarna namen ze het wapen mee naar huis. De vader waarschuwde direct de politie.

Kom mee naar buiten allemaal

cda parkhuis
Foto: Caty Groen

Het is campagnetijd en dus kon je er bijna niet omheen. Overal in de stad werd druk campagne gevoerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die vinden 21 maart plaats. Mafalda Weerts en wethouder Peter Heijkoop van het CDA gingen zaterdag op bezoek in verpleeghuis Het Parkhuis.

gemeenteraadsverkiezingen campagnetijd cda parkhuis

Campagnetijd: folderen, op bezoek in Het Parkhuis, een vlag in Krispijn en ijsjes eten

Dat de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan, zal weinig mensen ontgaan. Er liggen folders in...

Geen operaties vanwege de griep

Albert Schweitzer ziekenhuis
Het Albert Schweitzer ziekenhuis. Foto: ANP

Vanwege de griep is het zó druk in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht dat operaties soms moeten worden uitgesteld, meldt AD De Dordtenaar. De aanvoer van zoveel patiënten kan het ziekenhuis niet aan en soms moet de spoedeisende hulp enkele uren worden gesloten. In dat geval worden patiënten naar andere ziekenhuizen gebracht. Is er een levensbedreigende situatie dan wordt die patiënt altijd geopereerd.

Eindelijk is het Damplein (bijna) klaar

Damplein
Foto: Caty Groen

De herinrichting van het Damplein in Dubbeldam is bijna klaar, maar werd wel alvast gevierd. Wethouder Reynvaan opende het vernieuwde Damplein vrijdagavond in een grote tent die op het plein was neergezet. Aan een klein stukje van de straat in de Dubbelsteynlaan wordt nog hard gewerkt. Door de strenge vorst lag dat werk noodgedwongen stil. Ook zaterdag bruiste het plein van de feestelijkheden.

Zo mooi is het Damplein geworden en dat werd met dit feestje gevierd [+filmpje]

Het duurde een paar jaar en het zat niet altijd mee, maar het resultaat mag er zijn. Vrijdagavond op...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.