Vet! Dit zijn alle headliners van de line-up op Wantijpop 2019

Door Lisanne Doff 20 maart 2019

We lieten je eerder weten dat niemand minder dan The Dirty Daddies en MEROL op Wantijpop 2019 staan. Het gratis festival is op zaterdag 15 juni. En nu zijn alle headliners bekend. Wat is het een super leuke line-up!

Ilse de Lange komt naar Dordt

Ilse de Lange is de hoofd-act van het festival. Al op achtjarige leeftijd begon Ilse DeLange haar loopbaan in de muziekwereld. Ze won in 1998, 2001, 2004 én in 2009 een Edison en haar albums bereikten maar liefst achttien keer platina! Begin dit jaar nam Ilse DeLange de Edison Pop Oeuvreprijs in ontvangst, vanwege haar harde werk, veelzijdigheid en talloze hits.

Kraantje Pappie is er ook bij!

Kraantje Pappie, je kon afgelopen jaar niet om hem heen. Hij was de beste scorende Nederlandse artiest in de top 40. Zijn nummer ‘Lil Craney’ wat in 2018 uitkwam, kreeg dubbel platina met meer dan 160.000 verkochte platen! Verder kun je hem de afgelopen tijd gehoord hebben in hits als ‘DRUP’, ‘Traag’, ‘Ja’, ‘Liefde In De Lucht’ en ‘Sigaret’. In April staat hij in een uitverkochte Ziggo Dome en 15 april is hij gratis te bewonderen tijdens Wantijpop 2019!

Naaz

Naaz werd in Gorinchem geboren en groeide op in Rotterdam. In 2014 deed ze mee aan het televisieprogramma Holland’s Got Talent, maar pas in 2017 kreeg ze bekendheid door haar nummers ‘Words’ en ‘Up to Something’. In april 2018 bracht ze op 19-jarige leeftijd haar eerste EP uit, met de titel Bits Of Naaz. In 2018 won ze dan ook twee Edison awards voor Beste Nieuwkomer en voor de videoclip van haar nummer ‘Words’. Kortom, een opkomende jonge artiest die je zeker niet wil missen tijdens Wantijpop 2019!

Indian Askin

Indian Askin is een Nederlandse band, opgericht in Amsterdam. Hun muziek is het beste te omschrijven als ‘nu-punk’ met rock-, punk- en psychedelische elementen, geïnspireerd op muziek uit de jaren zestig, zeventig en negentig. De band bestaat uit zanger Chino Ayala, bassiste Jasja Offermans, drummer Ferry Kunst en toetsenist Bart van der Elst. Je kunt ze kennen van hun nummers ‘On and On’ of ‘I Feel Something’.

Nana Adjoa

Nana Adjoa, is een Nederlands-Ghanese zangeres, songwriter, basgitarist en gitarist. Opgegroeid in Bussum, begon ze op jonge leeftijd gitaar te spelen en liedjes te schrijven. Gedurende haar jeugd was Nana betrokken bij verschillende muzikale projecten voordat ze naar Amsterdam verhuisde om basgitaar te studeren aan het prestigieuze Jazz Conservatorium.  De multi-getalenteerde Nana Adjoa is moeilijk te vangen in één genre, maar haar soulvolle en toch groovy nummers zijn terug te voeren tot de jaren negentig, in het bijzonder op haar liefde voor Britse triphop.

MEROL op Wantijpop 2019

Lekker met de meiden naar Wantijpop 2019 om de Dordtse zangeres Merol te bewonderen! Merel Baldé, geboren op 10 februari 1991 in Dordrecht, is een Nederlandse zangeres en actrice. In 2018 richtte ze MEROL op. MEROL is de naam waaronder ze catchy Nederlandstalige popmuziek maakt, gekenmerkt door cheeky teksten als “Ik wilde zo graag een liefdesliedje voor je schrijven, maar jij had steeds een stijve”, ironie en een jaren ’80 synthesizer sound.

The Dirty Daddies

De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht de AFAS Live uitverkocht heeft, was al te zien bij RTL Late Night, NOS op 3 en BNN en sloten festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af. Het zinderende zevental raast al ruim 6 jaar loeihard door de feesttenten, festivals en clubs en zorgt overal voor een feest-explosie die z’n gelijke niet kent.

Dit is de poster van het festival

Lineup Wantijpop 2019 Dordrecht
Foto: Wantijpop

Live at Wantij

De volledige line-up voor Live at Wantij is ook bekend. Live at Wantij vindt op 14 juni plaats, één dag voor Wantijpop.

Je leest alles over Wantijpop in dit samenvattende artikel.

Lees ook:

VIDEO: Dit vindt Lucas Hamming van Dordrecht en zijn rol als Judas in The Passion 2019

In de eerste week van maart worden er al veel voorbereidingen getroffen voor The Passion in Dordrech...

Deze Dordtenaren willen wij in Wie is de Mol? 2020 zien!

Wat een ontknoping op zaterdag 9 maart! Had jij gedacht dat Merel de mol was? Of vond je onze stadge...
The Passion 2019 Dordrecht - Edwin Jonkers (Jezus), Burgemeester Wouter Kolff, Lucas Hamming (Judas) en Paul Sinha (Petrus) - indebuurt Dordrecht

Gastredacteur Jip ontmoette de cast van The Passion en dat ging er zo aan toe

Jip is onze gastredacteur en columniste. Ze schrijft over bijzondere, opvallende en grappige dingen ...

adv.