Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oei! 21 x hier moet je deze week omrijden in Dordrecht

Door Lisanne Doff 17 februari 2020

Weinig wegwerkzaamheden in de stad? Daar doen we in Dordrecht niet aan. Dit keer zijn er meer dan twintig plekken waar aan de weg wordt gewerkt. Houd er dus rekening mee als je de auto instapt.

Kuipershaven: 17 februari is de Kuipershaven van 09.00 tot 12.00 uur dicht in verband met een kraan op de weg. Daarna is de weg weer begaanbaar. 

Riouwstraat: Van 14 februari tot en met 3 april is er onderhoud aan de weg bij de Riouwstraat. De weg is daarom in beide richtingen dicht. 

Mazelaarsbrug: De Mazelaarsbrug kun je niet gebruiken omdat er schade aan de brug is. Waarschijnlijk wordt de nieuwe brug in het eerste kwartaal van 2020 geplaatst.

Laan der Verenigde Naties: Tussen februari en juli krijgt het eerste gedeelte van de Laan der Verenigde Naties een nieuwe wegprofiel. Dit is het gedeelte van de Mijlweg tot vlak voor het kruispunt van de Ampèrestraat met de Handelskade. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer van en naar de stad over één weggedeelte.

Hugo de Grootlaan: Tot 28 februari is de Hugo de Grootlaan dicht in de richting van de Marnixstraat naar het Hugo de Grootplein.

Wieldrechtse Zeedijk: Tot 31 maart ben je langer onderweg, omdat er onderhoud aan de weg is. 

Vest: Tot 20 maart wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Vest. De weg is in beide richtingen dicht en dit zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Visbrug: Van 20 januari tot 3 maart zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Visbrug. Daarom is de weg in één richting dicht. Dat zorgt voor kleine hinder. 

Engelenburgerbrug: Vanaf 16 januari starten de voorbereidende werkzaamheden rondom de tijdelijke brug bij de Engelenburgerbrug. Er is minder verkeer mogelijk vanaf het Blauwpoortsplein, maar je kunt nog wel gebruik maken van de brug. Van april tot juli beginnen de werkzaamheden aan de brug zelf.

Gravensingel: Van 6 januari 2019 tot en met 23 maart 2020 zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de weg. De weg is dicht in beide richtingen, waardoor één van de belangrijkste doorgaande wegen in Dubbeldam is afgesloten. Je bent ongeveer vijf minuten langer onderweg.

Salvia: Van 23 april 2019 tot en met 14 februari 2020 wordt het riool in Zuidhoven vervangen. Vanaf 3 februari starten de werkzaamheden in de Salvia.

Kortenaerstraat: Van 6 januari tot 28 februari zijn er rioleringswerkzaamheden, waardoor de weg in beide richtingen dicht is. Je hebt minder dan vijf minuten vertraging.

Hugo de Grootlaan: Van 13 januari en met 28 februari werkt de gemeente aan de laatste fase van de Hugo de Grootlaan. Er is kleine hinder: je bent minder dan vijf minuten langer onderweg. Je wordt omgeleid.

Sumatrastraat: Van 22 januari tot en met 28 februari zijn er werkzaamheden in de Sumatrastraat. De weg is in beide richtingen dicht.

Gravensingel: Van 6 januari tot 23 maart wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Gravensingel. De weg is in beide richtingen dicht en dat zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Wantijbrug/N3: Van 19 januari tot en met 3 april voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Wantijbrug. Dat betekent dat auto’s, motoren en vrachtverkeer niet over de brug kunnen rijden. Voor voetgangers, openbaar vervoer, hulpdiensten en (brom)fietsers blijft de brug te gebruiken.

Maasstraat: Van 27 januari tot en met 3 april is de Maasstraat in één richting afgesloten, vanaf de Oranjelaan/Merwedestraat richting Plein 1940-1945.

Theophile de Bockstraat: Van 27 januari tot en met 10 april is de Theophile de Bockstraat in beide richtingen afgesloten wegens de aanleg van het warmtenet. Dat zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Assumburg: Van januari tot en met juni vervangt de gemeente het riool in de Assumburg. Op 28 januari krijgt de Puttenstein nieuwe bestrating. Op 29 januari starten de werkzaamheden vanaf de kruising Loevestein/Puttenstein tot aan de kruising Assumburg/Remmerstein.

A16: Van 28 januari tot 24 juli wordt er een geluidswal geplaatst op de A16. Hierdoor kunnen er minder rijstroken beschikbaar zijn er kan de snelheid worden beperkt.

Aalscholverstraat: Van 2 december 2019 tot 27 november 2020 zijn er onderhoudswerkzaamheden in de Aalschoverstraat. De weg is gesloten in beide richtingen. Er is kleine hinder: je bent minder dan vijf minuten langer onderweg. Je wordt omgeleid.

Let op: de data van deze werkzaamheden zijn onder voorbehoud. Dit kan nog wijzigen. We proberen deze wijzigingen altijd bij te houden in dit artikel!

Lees ook:

[Video] Word je vrolijk van: deze verkeersregelaar heeft plezier in zijn werk

Vanuit ons kantoor aan de Burgemeester de Raadtsingel zien we veel op straat gebeuren. Maar deze wee...
Flitspaal Laan der Verenigde Naties bij S.M. Hugo van Gijnweg

Say cheese: bij deze flitspalen in Dordrecht word je het vaakst geflitst

De flits van een camera vinden we over het algemeen niet vervelend. Alleen als het om een foto van e...

8 x fikse verkeersboetes voor fietsers in Dordrecht

Stel je voor: je komt uit één van je favoriete Dordtse kroegen en hebt lekker wat biertjes achter je...

Meer over

Verkeer

adv.