Laat je horen! Zo kun je helpen om onveilige Dordtse plekken aan te pakken

Door Lisanne Doff 18 februari 2019

We kennen allemaal wel een plek in Dordrecht waar we dubbel zo goed opletten op straat. En soms vraag je je wel eens af: waarom wordt er niets aan deze onveilige verkeerssituatie gedaan?

Top 20

Nu heb je de kans om de gemeente erop te wijzen dat er écht iets aan de veiligheid van deze plek gedaan moet worden. Tot en met zondag 24 februari 2019 kun je verkeersonveilige plekken aanmelden via deze link van de gemeente. De lijst met plekken die worden aangedragen, gaan naar de gemeenteraad. Er wordt dan een definitieve top 20 vastgesteld en bepaalt hoe deze plekken worden aangepakt. En om een goed inzicht in de situaties te kijken, is de mening van Dordtenaren nodig!

Het is geen wedstrijd

Als je een onveilige verkeerssituatie wil indienen, worden er een aantal vragen over de plek gesteld. Je hoeft geen naam of e-mailadres achter te laten. Daarnaast is er geen limiet op het aantal plekken dat je kunt indienen. Maar het is geen wedstrijd. Het is niet zo dat de meest genoemde plek automatisch in de lijst komt of als eerste wordt aangepakt. Maar de situatie van de genoemde plekken wordt zeker bekeken.

Dit is de top 10 van onveiligste verkeerssituaties door ongevallen:

Kruising Karel Doormanweg - Laan der Verenigde Naties

Dit zijn de 10 gevaarlijkste verkeerslocaties in Dordrecht

De Gemeente Dordrecht heeft een lijst naar buiten gebracht met de gevaarlijkste verkeerslocaties in ...

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.