In de meivakantie wordt er druk gewerkt aan het spoor dus let op als je met de trein wilt

Door Caty Groen 17 april 2018

Wil je in de meivakantie met de trein mee, dan is het opletten geblazen. ProRail werkt namelijk aan de spoorvernieuwing.

ProRail is van zaterdag 28 april tot maandagochtend 7 mei bezig met spoorwerkzaamheden tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en rondom Roosendaal. Er rijden in de meivakantie dus negen dagen lang minder of geen treinen. Het vele werk op deze trajecten is maakt deel uit van de grootste spoorvernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet.

De tekst gaat onder de foto verder.

spoor trein prorail
Foto: ANP

Wissels en kiezels

Bij Dordrecht vernieuwen ze twee van de vier sporen op de brug over de Oude Maas. In totaal vervangen ze daar veertien wissels, een kilometer spoor en vijfduizend ton ballast. Dat zijn grote kiezels. Daarnaast werken ze aan het spoor tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Ook op het traject Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom (zaterdag 28 en zondag 29 april) en tussen Roosendaal en het Belgische Essen wordt gewerkt (zaterdag 28 april tot en met woensdag 2 mei en daarna nog op zaterdag 5 en zondag 6 mei). Op deze trajecten vervangen ze onder meer ballast en dwarsliggers over een afstand van in totaal zeven kilometer spoor. Tijdens de werkzaamheden is op veel dagen geen treinverkeer mogelijk.

spoor trein prorail
Foto: ANP

Er is over nagedacht

Vanwege de enorme omvang van de werkzaamheden is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Hierover is goed nagedacht, zegt ProRail. Zo worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn. Denk aan ’s nachts, in het weekend of in de vakantie. Om zo efficiënt mogelijk te zijn, combineren ze ook zoveel mogelijk werk. Dit doen ze door ook op andere plekken op de route aan de slag te gaan op momenten dat het treinverkeer daar toch al stil ligt.

Kijk in de reisplanner

Door al de werkzaamheden rijden er rondom Dordrecht en Roosendaal minder of geen treinen. Ook tussen Rotterdam en Dordrecht heeft dat veel impact. NS raadt reizigers aan rekening te houden met drukte in de trein, extra overstappen, vervangend busvervoer en een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Kijk dus bij elke reis die je gaat maken even in de reisplanner.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.