Heb jij op 1 december in de binnenstad geparkeerd? Dan krijg je mogelijk een boete

Door Lisanne Doff 5 december 2018

Een boete laat je humeur dalen tot onder het vriespunt. En het is nóg vervelender als de boete niet terecht is. Als je zaterdag 1 december tussen 10.55 en 16.00 uur in de binnenstad van Dordrecht hebt geparkeerd, en je Parkmobile of Park-line hebt gebruikt, dan is het mogelijk dat je toch een boete krijgt. Dat lezen we bij de NOS. 

Door een verkeerde update van de parkeerapps krijgen ongeveer 50.000 mensen in Nederland mogelijk een boete. Want door de fout leek het alsof er niet was betaald. Dus als je geparkeerd hebt in een van de steden die is aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register, zoals de gemeente Dordrecht, kun je dus een bon krijgen.

Wat nu?

Als je een boete krijgt door deze fout van Parkmobile of Park-line, dan moet je bezwaar maken. De fout is inmiddels gefixt in de apps, dus in de app staat nu dat je gewoon hebt betaald. Hiermee kun je in jouw bezwaar aantonen dat je niets verkeerd hebt gedaan.

We hopen natuurlijk niet dat je een boete krijgt, maar mocht het toch zo zijn: lees hier hoe je bezwaar kunt maken. Ook op de sites van Parkmobile (hier) en Park-line (hier) lees je meer hierover.

Lees ook:

Fijn! Vanaf nu kun je in Dordt kentekenparkeren

Dordrecht maakt het parkeren op straat een stuk makkelijker, want nu kun je kentekenparkeren. Dat be...
flitspaal

Flits! Dordtse flitspalen zijn op dreef: elke 5 minuten een boete

Alleen de flitspalen bij de Laan der Verenigde Naties hebben in de maanden mei tot en met augustus a...

Oei! De verkeersboetes gaan in 2019 weer omhoog

De hoogte van de verkeersboetes in 2019 is bekend. Dit publiceerde VerzekerUzelf op basis van het ov...

adv.