Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een jaar lang werkzaamheden aan de N3: dit betekent het voor jou

Door Lisanne Doff 31 juli 2020

Vanaf 6 augustus beginnen de langverwachte werkzaamheden aan de N3 tussen Papendrecht en Dordrecht. De renovatie van de weg duurt tot eind volgend jaar. 

Nu wil je vast weten waarom er zo’n grote klus op de planning staat. De N3 is na 30 jaar zwaar versleten. De weg is oud, het wegdek is erg slecht en er wordt geklaagd over hoogteverschillen die zijn ontstaan door hobbels en kuilen. De afgelopen jaren is er veel zwaar verkeer bijgekomen, waardoor de N3 het nu niet meer aan kan. De weg is kapotgereden en is aan een renovatie toe.

Dit gaat er gebeuren

Planning van de N3. | Foto: Rijkswaterstaat

De N3 krijgt een compleet nieuwe fundering, waarna er overal opnieuw asfalt wordt aangebracht. Het gaat om stil asfalt dat minder geluid veroorzaakt. Het asfalt op de bruggen en viaducten wordt ook vervangen. Ter hoogte van het Leerpark komen nieuwe geluidsschermen en ook op andere plekken worden nieuwe geluidsschermen aangepast. Verder wordt er gekeken of er nieuwe verlichting moet komen.

Dit betekent het voor jou

Het werk aan de N3 gebeurt in fases, waarbij er vanuit Dordrecht richting Papendrecht steeds twee rijstroken beschikbaar zijn. Van Papendrecht naar Dordrecht is er één rijstrook beschikbaar. Ook geldt er tijdens de werkzaamheden een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De eerste fase start op 6 augustus. Er wordt dan gewerkt bij de brug, waardoor de weg vier weekenden is afgesloten voor autoverkeer tussen de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Merwedestraat in Dordrecht. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze weekendafsluitingen wel gebruik maken van de weg.

Tijdens een aantal weekenden is de N3 tussen de Merwedestraat en A16 in beide richtingen helemaal afgesloten voor verkeer. Alleen hulpdiensten kunnen gebruik maken van de weg. De eerste afsluiting staat gepland van vrijdag 4 september 21.00 uur tot maandagochtend 7 september 05.00 uur. In dit weekend wordt ook de Wantijbrug getest.

Dit is het advies

Er wordt verwacht dat de werkzaamheden voor files gaan leiden. Maar zo chaotisch als de afsluiting van de Wantijbrug, aan het begin van 2020, zal het waarschijnlijk niet worden. Rijkswaterstaat en De Drechtsteden raden weggebruikers aan om zoveel mogelijk thuis te werken, de spits te mijden of de fiets te pakken.

Dordrecht, Papendrecht en Rijkswaterstaat doen mee aan een actie om het fietsen te stimuleren. Je kunt een week lang gratis een e-bike lenen. Als je daarna overgaat op de aankoop van een elektrische fiets, betaalt Rijkswaterstaat €300,- mee.

Wil je meer weten over het werk aan de N3? Bekijk dan deze website. 

Bekijk ook:

Flitspaal Laan der Verenigde Naties bij S.M. Hugo van Gijnweg

Deze Dordtse flitspalen zorgden in 4 maanden tijd voor bijna zoveel boetes als in heel Drenthe 

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...
Flexwerken flexwerkplek flexibele werkplek Dordrecht

8 x op deze plekken in Dordrecht kun je nu weer flexwerken

Werk jij nog steeds thuis? Dan kan het fijn zijn om even ergens anders te werken of studeren. Want: ...

Meer over

Verkeer

adv.