Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Wantijbrug gaat voor 2,5 maand dicht en dit betekent het voor jou

Door Lisanne Doff 6 november 2019

De Wantijbrug is in slechte staat en daarom start Rijkswaterstaat op 20 januari 2020 met de renovatie van de brug. Vanwege de veiligheid mag er geen auto- en vrachtverkeer rijden, dus gaat de brug voor tweeënhalve maand dicht.

Hulpdiensten, openbaar vervoer, (brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden wél over de brug. De N3 gaat dicht tussen de afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en A15.

Maatregelen

Wethouder Rik van der Linden laat weten dat er uitgebreid is gesproken over alternatieven. Maar het bleek dat de veiligheid het grootst is bij een volledige afsluiting. Dordrecht en de regio gaan hier last van krijgen, maar door middel van goede omleidingen, borden, inzet van extra bussen en het aanpassen van verkeerslichten hoopt het ministerie de overlast te beperken.

Tip

Ook al worden er maatregelingen getroffen, het zal nog steeds druk worden. “Kom vooral met het openbaar vervoer of op de fiets,” zegt wethouder Van der Linden. “Neem je toch de auto, reis dan buiten de spits. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de stad zo goed mogelijk bereikbaar blijft.”

Lees ook: 

Flitspaal Laan der Verenigde Naties bij S.M. Hugo van Gijnweg

Dordtse flitspalen delen elke 5,5 minuut een boete uit

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...

[Video] De verkeerssituatie op de N3 is veranderd: zo ziet dat eruit

Opletten geblazen als je vanuit Dordrecht via de N3 naar de Hoeksche Waard of Breda wilt: dat werkt ...

adv.