Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna 20 (!) wegwerkzaamheden deze week: dat wordt omrijden

Door José de Jong 10 februari 2020

Ondanks de werkzaamheden aan de Wantijbrug tellen we in Dordrecht deze week bijna 20 wegwerkzaamheden. Dit zorgt voor vertragingen. Hieronder vind je de werkzaamheden van deze week.

Mazelaarsbrug: De Mazelaarsbrug kun je niet gebruiken omdat er schade aan de brug is. Waarschijnlijk wordt de nieuwe brug in het eerste kwartaal van 2020 geplaatst.

Visbrug: Van 20 januari tot 3 maart zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Visbrug. Daarom is de weg in één richting dicht. Dat zorgt voor kleine hinder. 

Engelenburgerbrug: Vanaf 16 januari starten de voorbereidende werkzaamheden rondom de tijdelijke brug bij de Engelenburgerbrug. Er is minder verkeer mogelijk vanaf het Blauwpoortsplein, maar je kunt nog wel gebruik maken van de brug. Van april tot juli beginnen de werkzaamheden aan de brug zelf.

Gravensingel: Van 6 januari 2019 tot en met 23 maart 2020 zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de weg. De weg is dicht in beide richtingen, waardoor één van de belangrijkste doorgaande wegen in Dubbeldam is afgesloten. Je bent ongeveer vijf minuten langer onderweg.

Celebesstraat: Van 8 tot 24 januari wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Celebesstraat. De weg is in beide richtingen dicht en dit zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging. 

Groenedijk: Van 13 tot en met 31 januari is de Groenedijk van de Stooplijn naar de Noordendijk afgesloten vanwege onderhoud aan de weg. Je hebt minder dan vijf minuten vertraging.

Reigerstraat: Van 30 september 2019 tot en met 7 februari 2020 vinden er rioleringswerkzaamheden plaats in de Reigerstraat. De weg is dicht in beide richtingen. Er is kleine hinder: je bent minder dan vijf minuten langer onderweg.

Vest: Van 6 januari tot 14 februari wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Vest. De weg is in beide richtingen dicht en dit zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging. 

Salvia: Van 23 april 2019 tot en met 14 februari 2020 wordt het riool in Zuidhoven vervangen. Vanaf 3 februari starten de werkzaamheden in de Salvia.

Kortenaerstraat: Van 6 januari tot 28 februari zijn er rioleringswerkzaamheden, waardoor de weg in beide richtingen dicht is. Je hebt minder dan vijf minuten vertraging.

Hugo de Grootlaan: Van 13 januari en met 28 februari werkt de gemeente aan de laatste fase van de Hugo de Grootlaan. Er is kleine hinder: je bent minder dan vijf minuten langer onderweg. Je wordt omgeleid.

Sumatrastraat: Van 22 januari tot en met 28 februari zijn er werkzaamheden in de Sumatrastraat. De weg is in beide richtingen dicht.

Gravensingel: Van 6 januari tot 23 maart wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Gravensingel. De weg is in beide richtingen dicht en dat zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Wantijbrug/N3: Van 19 januari tot en met 3 april voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Wantijbrug. Dat betekent dat auto’s, motoren en vrachtverkeer niet over de brug kunnen rijden. Voor voetgangers, openbaar vervoer, hulpdiensten en (brom)fietsers blijft de brug te gebruiken.

Maasstraat: Van 27 januari tot en met 3 april is de Maasstraat in één richting afgesloten, vanaf de Oranjelaan/Merwedestraat richting Plein 1940-1945.

Theophile de Bockstraat: Van 27 januari tot en met 10 april is de Theophile de Bockstraat in beide richtingen afgesloten wegens de aanleg van het warmtenet. Dat zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Assumburg: Van januari tot en met juni vervangt de gemeente het riool in de Assumburg. Op 28 januari krijgt de Puttenstein nieuwe bestrating. Op 29 januari starten de werkzaamheden vanaf de kruising Loevestein/Puttenstein tot aan de kruising Assumburg/Remmerstein.

A16: Van 28 januari tot 24 juli wordt er een geluidswal geplaatst op de A16. Hierdoor kunnen er minder rijstroken beschikbaar zijn er kan de snelheid worden beperkt.

Aalscholverstraat: Van 2 december 2019 tot 27 november 2020 zijn er onderhoudswerkzaamheden in de Aalschoverstraat. De weg is gesloten in beide richtingen. Er is kleine hinder: je bent minder dan vijf minuten langer onderweg. Je wordt omgeleid.

Let op: de data van deze werkzaamheden zijn onder voorbehoud. Dit kan nog wijzigen. We proberen deze wijzigingen altijd bij te houden in dit artikel!

Lees ook: 

Lees ook:

Dit jaar geen Crazy on Big Rivers tijdens het festival in Dordrecht

De organisatie van Big Rivers heeft samen met de gemeente en veiligheidsdiensten besloten dit jaar g...
Opera avond Restaurant De Hoff'nar - indebuurt Dordrecht

Wil je bij zijn: je kunt naar deze magische opera-avond!

Je loopt over het grint. Links en rechts van je zie je de poort, met daarop twee leeuwen en de tekst...

Trekpleister aan de Brouwersdijk is tijdelijk dicht

Trekpleister aan de Brouwersdijk 30A ondergaat een complete make-over en is daarom tijdelijk dicht. ...

Meer over

Verkeer

adv.