Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

16 x hier moet je omrijden vanaf maandag 30 maart

Door José de Jong 30 maart 2020

Het is op de weg een stuk rustiger door al die mensen die thuiswerken. Toch gaan de wegwerkzaamheden door. Wij zetten alle werkzaamheden aan de weg voor je op een rij.

Laan der Verenigde Naties: Vanaf 2 maart wordt een deel van de Laan der Verenigde Naties afgesloten. Dit is het gedeelte van de Mijlweg tot vlak voor het kruispunt van de Ampèrestraat met de Handelskade. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer van en naar de stad over één weggedeelte. Je leest meer informatie in dit artikel.

Wieldrechtse Zeedijk: Van 3 februari tot 31 maart ben je langer onderweg, omdat er onderhoud aan de Wieldrechtse Zeedijk is.

Patersweg: Van 3 tot en met 31 maart is de Patersweg in twee richtingen gesloten wegens werkzaamheden aan het riool. Dat zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Wantijbrug/N3: Van 19 januari tot en met 3 april voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Wantijbrug. Dat betekent dat auto’s, motoren en vrachtverkeer niet over de brug kunnen rijden. Voor voetgangers, openbaar vervoer, hulpdiensten en (brom)fietsers blijft de brug te gebruiken.

Maasstraat: Van 27 januari tot en met 3 april is de Maasstraat in één richting afgesloten, vanaf de Oranjelaan/Merwedestraat richting Plein 1940-1945.

Crayensteinstraat: Van 3 februari tot en met 3 april is de Crayensteinstraat in de richting van de Krommedijk afgesloten. Er is matige hinder: je bent 5 tot 10 minuten langer onderweg.

Theophile de Bockstraat: Van 27 januari tot en met 10 april is de Theophile de Bockstraat in beide richtingen afgesloten wegens de aanleg van het warmtenet. Dat zorgt voor matige hinder en ongeveer vijf minuten vertraging.

Riouwstraat: Van 18 februari tot en met 10 april is er onderhoud aan de weg bij de Riouwstraat. De weg is daarom in beide richtingen dicht.

Gravensingel Fase 2: Van 6 maart tot en met 20 april zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de weg. De weg is dicht in beide richtingen, waardoor één van de belangrijkste doorgaande wegen in Dubbeldam is afgesloten. Je bent ongeveer vijf minuten langer onderweg.

Visbrug Fase 2: Van 3 maart tot 25 april zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de Visbrug. Daarom is de weg in één richting dicht. Dat zorgt voor kleine hinder.

Mazelaarsbrug: De Mazelaarsbrug kun je niet gebruiken omdat er schade aan de brug is. Waarschijnlijk wordt de nieuwe brug in het eerste kwartaal van 2020 geplaatst.

Assumburg: Van januari tot en met juni vervangt de gemeente het riool in de Assumburg. Van 16 maart tot en met 3 april is de weg ter hoogte van de Remmerstein afgesloten.

Van Spilbergenstraat: Van 23 maart tot en met 11 juni is de Van Spilbergenstraat in beide richtingen afgesloten. Er komt een nieuw wegdek en nieuwe parkeervlakken. Door de werkzaamheden is de Zoutmanstraat slecht bereikbaar. In de avonduren maakt de aannemer een doorgang via de Kortenaerstraat.

Engelenburgerbrug: Van 10 februari tot en met 25 juni wordt de Engelenburgerbrug gerenoveerd. Je kunt gebruik maken van de tijdelijke brug over de Nieuwe Haven.

A16: Van 28 januari tot 24 juli wordt er een geluidswal geplaatst op de A16. Hierdoor kunnen er minder rijstroken beschikbaar zijn er kan de snelheid worden beperkt.

Aalscholverstraat: Van 2 december 2019 tot 27 november 2020 zijn er onderhoudswerkzaamheden in de Aalschoverstraat. De weg is gesloten in beide richtingen. Er is kleine hinder: je bent minder dan vijf minuten langer onderweg. Je wordt omgeleid.

Let op: de data van deze werkzaamheden zijn onder voorbehoud. Dit kan nog wijzigen. We proberen deze wijzigingen altijd bij te houden in dit artikel!

Ook leuk:

Gert-Jan Both is “de vrolijke verkeersregelaar”: ‘Tijdens mijn werk werd ik van de weg gereden’

De redactie van indebuurt werd een tijdje terug getrakteerd op een dansje van een vrolijke verkeersr...

Toen in Dordrecht: Van der Ham Optiek in de Vriesestraat

Er mag vroeger dan misschien Van der Ham Optiek boven de winkel gestaan hebben, maar de opticien in ...

Dordrecht in close-up: waar is deze foto gemaakt?

Jij kent Dordrecht vast behoorlijk goed, maar in hoeverre kijk je écht naar jouw omgeving? Omdat we ...

Meer over

Verkeer

adv.