Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vergadering coronamaatregelen regio Dordrecht, groot ongeluk op N3 en meer weekendnieuws

Door Lisanne Doff 21 september 2020

Geen nieuws gevolgd dit weekend? Geen probleem, want we zetten de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rij in dit overzicht.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Zes auto’s botsen op elkaar op N3

Bij een ernstig ongeluk op de N3 zijn vrijdagavond zes auto’s op elkaar gebotst. Daarbij zijn twee auto’s door de vangrail geschoten, de andere rijbaan op. Eén voertuig is op de kop terechtgekomen en één op de zijkant. De brandweer heeft twee mensen die bekneld zaten bevrijd, waarna ze zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

Vergadering over aanscherpen coronamaatregelen

The Passion 2019 Dordrecht - Wouter Kolff Burgemeester Dordrecht - indebuurt Dordrecht
Foto: Arco van der Lee

Burgemeester Wouter Kolff heeft een extra vergadering rondom het coronavirus aangekondigd. Deze vergadering wordt maandag 21 september gehouden met het regionaal beleidsteam. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de maatregelen niet op dezelfde manier worden aangescherpt als bijvoorbeeld in het gebied Rotterdam-Rijnmond. Vandaag wordt er meer bekend.

Getuige achtervolgt vandaal op blote voeten

De vandaal maakte ook een achterlicht kapot. | Foto: Politie Drechtsteden Binnen.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een vandaal meerdere auto’s vernield op de Bomkade. Daarbij liepen drie auto’s schade op. Dankzij een getuige kon de verdachte op heterdaad betrapt worden. De getuige zette op blote voeten de achtervolging in.

Geslaagde Dordtse Rommelroute

De Dordtse Rommelroute op 20 september. | Foto: LP

De tweede editie van de Dordtse Rommelroute was een succes. Zondag 20 september deden zo’n 200 inwoners van de binnenstad mee aan de rommelmarkt. Zij mochten voor hun deur spulletjes verkopen. Eigenlijk stond de Rommelroute gepland op 17 mei, maar dat kon niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Nu had de gemeente toestemming gegeven. Initiatiefnemer Marissa en Bianca kijken terug op een geslaagde dag met blije en ontspannen mensen. Iedereen hield zich goed aan de coronaregels.

Later vandaag een verslag over de Dordtse Rommelroute.

Omstanders helpen vrouw uit de sloot

Op de Oude Veerweg is zondagmiddag een vrouw met haar scootmobiel de sloot ingereden. Omstanders schoten haar te hulp en konden haar, samen met de brandweer, op het droge krijgen. Er werden handdoeken en fles water gebracht. De vrouw is door ambulancepersoneel onderzoekt, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Ze maakt het goed en is door de politie thuisgebracht.

Veel overlast in de Biesbosch

Foto: ANP

Dit weekend zijn er meerdere boetes gegeven aan recreanten en vissers in de Biesbosch. Door wildkamperen, alcoholgebruik, kampvuren en te hard varen werd de rust van dieren verstuurd. Boswachters hebben al vaker aan de bel getrokken over de overlast in de Biesbosch. Zaterdag zorgde de controle voor 24 processen-verbaal, veertien waarschuwingen en 87 controles van vissers. Lees meer bij het AD over de overlast. 

Bekijk ook:

Afsluiting Wantijbrug en deel N3: hier moet je omrijden vanaf maandag 21 september

Deze week zijn er een ruim 10 plekken in Dordrecht waar je moet omrijden en die benoemen we in dit l...

Uber Eats komt naar Dordrecht en ze gaan ook McDonald’s bezorgen

Uber Eats breidt uit in Nederland en is binnenkort ook beschikbaar in Dordrecht! Op de website van d...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.