Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van inbraak tot mishandeling: in Dordrecht worden 17 misdrijven per dag gemeld

Door Redactie indebuurt Dordrecht 16 januari 2020

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vormen van misdrijven. Verschrikkelijk, maar helaas gebeurt het dagelijks in ons land en ook in Dordrecht. Het landelijk aantal is, in vergelijking met 2018, zelfs met vier procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Jarenlang was er een daling in het aantal misdrijven in Nederland, maar hier is nu een einde aan gekomen. Vorig jaar werden ruim – ga er even voor zitten – 800.000 incidenten geregistreerd. Hoewel het aantal misdrijven in Amsterdam licht daalde, waren in steden als Den Haag, Nijmegen, Eindhoven en Breda juist méér inbraken, mishandelingen en andere vormen van misdrijven.

Steeds meer jongeren

Uit het onderzoek van de politie blijkt ook dat het aantal jonge daders flink groeit. Vooral bij online fraude neemt het aantal verdachten onder de 18 jaar toe. Korpschef Erik Akerboom wil hier direct tegen optreden: “De deelname van jongeren aan criminele activiteiten is zorgelijk en gaan we het komende jaar in de gaten houden.”

Misdrijven in Dordrecht

Dordtenaren zijn regelmatig het slachtoffer van een misdrijf. Hoe vaak? In 2019 werden er 6.409 gepleegd, blijkt uit het politieonderzoek. Dit zijn er 82 meer dan het jaar ervoor en dat komt neer op 17 misdrijven per dag. In 2019 zijn er 377 meldingen van mishandeling gemeld en er is 210 keer ingebroken. Vooral in het centrum is het raak met meldingen, want daar gebeurden de meeste misdrijven.

Aantal en soort misdrijven in jouw wijk

Vul hier jouw gemeente en wijk in om het aantal en soort misdrijven in jouw wijk te bekijken:

Lees ook:

Woonlasten dit jaar fors omhoog: dit betaalt een Dordtenaar gemiddeld

Leuker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker. Pak je spaarpotje er maar bij, want huurders en...

Zoveel verdient de Dordtenaar gemiddeld per jaar

Hoeveel er maandelijks op je loonstrook staat, is niet zo vaak het onderwerp van gesprek. Dat blijft...

adv.