Unieke kans: DOK Bistro en DOK Bar&Bites zoeken een nieuwe eigenaar
De horeca wordt hard geraakt door de coronacrisis en veel ondernemers zijn een creatieve weg ingeslagen om alsnog inkomsten te krijgen. Voor Peter de Leeuw, eigenaar van de DOK restaurants, was het juist een periode waarin hij veel kon nadenken en hij realiseerde zich iets: “Ik wil iets anders”.
Peter begon in 2011 met zijn restaurant DOK in Zwijndrecht. “De afgelopen tien jaar is alles in sneltreinvaart gegaan. Van één naar meerdere restaurants en van altijd op de vloer aanwezig zijn naar een functie waar ik een helicopterview moet hebben. Dat is niets voor mij, daar ben ik achter gekomen. Daarom wil ik DOK Bistro en DOK Bar&Bites verkopen. Ik ben iemand die het leuk vind om een nieuw restaurant en concept op te zetten, maar wil ook graag zelf in de keuken staan en bedienen. Ik leg mijn hart en ziel in een zaak en zoek graag contact met klanten. Omdat dit nu niet meer lukt, wil ik terug naar één restaurant.”
Jonge of nieuwe ondernemer
Vooral DOK Bistro kan interessant zijn voor jonge en nieuwe ondernemers, denkt Peter. “Ik vraag voor DOK Bistro op de Spuiboulevard € 99.500,- voor interieur en goodwill. Bijna vier keer minder dan Bar&Bites. De Bistro is voor een ondernemer die altijd al een droom had om een zaak te beginnen, maar niet precies weet hoe. Daar kan ik bij helpen. De nieuwe eigenaar heeft geen verplichting om de naam en het concept over te nemen hoor. Maar de naamsbekendheid en de hele inrichting is er al. Ik kan zelfs de flessen drank laten staan. Dat zou best zonde zijn om te slopen, toch? Ik denk dat de nieuwe eigenaar van DOK Bistro iemand moet zijn die graag zelf op de werkvloer staat. Een kok bijvoorbeeld, of iemand die zelf in de bediening meedraait. De zaak ademt sfeer, is gezellig en knus.”
De tekst gaat verder onder de foto’s van DOK Bistro.
Wilde zaak
Voor DOK Bar&Bites is Peter op zoek naar iemand die al wat ervaring heeft in de horeca. “Het ondernemer zijn moet in het bloed zitten. Bar&Bites is namelijk een wilde zaak. Je maakt er lange dagen, soms van 12.00 tot 01.00 zonder pauze. Maar je krijgt er ontzettend veel voor terug en het is een goedlopende zaak. Iemand mag ook beide zaken overnemen, maar dan moet je het niet erg vinden dat je zelf nauwelijks toekomt aan het werk op de vloer.”
Je kunt verder lezen onder de foto’s van DOK Bar&Bites.
Nieuwe start
Peter wil benadrukken dat hij de zaken niet verkoopt, omdat hij bijna failliet gaat. “Nee, dat is niet het geval. We draaien gewoon door met het concept ‘Dok thuis op tafel’. Het is puur dat ik zelf terug wil naar één zaak. Het liefst een nieuw restaurant dat ik vanaf het begin kan opzetten. Waar precies? Misschien wel Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht of toch Dordrecht. Dat wil ik graag uitzoeken tijdens een tussenjaar.” Wij zijn benieuwd waar Peter zijn nieuwe droom gaat waarmaken.
Ben jij die horecatopper?
Denk jij nu: dit is mijn kans, DOK Bistro of DOK Bar&Bites is iets voor mij? Dan kun je op de website van de makelaar kijken voor meer informatie:
Check deze link voor meer informatie over DOK Bistro.
Klik hier voor meer informatie over DOK Bar&Bites.
Meer over DOK Bistro ontdekken?
Meer over DOK Bar & Bites ontdekken?
Bekijk ook:
Meer uit deze categorie
adv.