Sonny en Dylan over de vijfde week van MAFS: ‘Hier heeft Paula natuurlijk ook niets aan’

Sonny en Dylan in hun Disney-kamer in Dordrecht. | Foto: indebuurt Dordrecht

Sonny Monster Lanjouw en Dylan Lanjouw Monster kennen we van het programma Married at First Sight uit 2022. De twee zijn nog gelukkig getrouwd en wonen samen in Dordrecht. De ervaringsdeskundigen kijken nu samen naar het nieuwe seizoen van MAFS en geven hun ongezouten mening in hun columns voor Veronica Superguide.

Geschreven door: Veronica Superguide – Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de tiende en elfde aflevering van MAFS.

Sonny en Dylan halen deze week opgelucht adem: dit is de laatste week dat ze het over Martijn en Nicole moeten hebben. De mannen zijn er onderhand klaar mee en zeggen definitief ciao ciao zeggen tegen deze twee. “Ze kwamen allebei om te winnen”, zegt Sonny over het eindgesprek waarbij de ringen uit werden gedaan. De verwijten naar elkaar, compleet verschillende verhalen hebben: “koppig als altijd”, vindt Sonny. “Ze keken elkaar ook niet echt aan. Heel ongemakkelijk. Martijn las zijn tekst nogal nonchalant en arrogant van zijn mobieltje af. Dat kwam erg onpersoonlijk over.” Dat hij vertelde Nicole nog best als vriend te willen zien, gaat er bij Dylan totaal niet in. “Onzin natuurlijk. Ik kreeg sterk het idee dat met name Martijn zich goed en ‘netjes’ voor wilde doen tegenover de camera. Maar dit is niet hoe hij echt is. Natuurlijk hebben ze een hekel aan elkaar.”

Advies aan de experts

Sonny en Dylan hebben ook nog een tip voor de experts om Martijn en Nicole-situaties te voorkomen – of eerder te herkennen, natuurlijk. Dylan: “Het was fijn dat Patrick toegaf dat ze echt blunderden met deze match, maar hij had er veel dichter op moeten zitten.” “Heel Nederland zag tijdens de bruiloft al dat het niet goed zat en dat ze veel te veel op elkaar lijken”, gaat Sonny verder. “Door bijvoorbeeld ook gesprekken in te plannen met de expert op de dag van het huwelijk zelf, kun je veel sneller zien of iets fout dreigt te gaan. En dan kun je eerder ingrijpen. En nog zo’n moment: na de eerste nacht samen slapen, vóór de huwelijksreis. Ga als experts dan ook nog even om de tafel zitten om te kijken hoe iedereen erin zit.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Remco en Paula. | Foto: RTL

Paula en Remco

Patrick heeft het druk tijdens dit MAFS-seizoen, want hij moest deze week ook aan de bak bij een ander ‘probleemkoppel’, Paula en Remco. Het ongemak droop nog net niet van het beeldscherm af. Sonny zegt lachend: “Ik kan hier niet naar kijken! Zijn we eindelijk van Nicole en Martijn af, komen Remco en Paula!” Dat Paula voor de camera’s – waar Remco dus niet bij was – aangaf dat ze hoopt dat hij héél rustig aan doet, gaat er echt niet in bij Sonny. “Waarom doe je hier in hemelsnaam aan mee? MAFS is geen programma om het heel rustig aan te doen. Je moet elkaar juist ontdekken op alle mogelijke manieren.”

Dylan is het daar mee eens. “Dit is niet het juiste programma voor je.” Wat is nu eigenlijk het grootste probleem bij Remco en Paula? Waarom vallen er zoveel ongemakkelijke stiltes? Dylan: “Ze zijn niet eerlijk tegen elkaar, daar gaat het enorm fout.” Hij doelt op het gesprekje met Patrick, waarin Remco zegt dat-ie het niet echt fijn vond dat Paula hem bij de bruiloft slechts een kusje op de wang gaf. “Dit is niet meer te redden”, valt Sonny hem bij. “Remco lijkt wel een dood vogeltje, er komt bijna niks meer uit. Alsof hij helemaal overrompeld is door haar.” Toch vindt hij dat Remco ook best in de spiegel mag kijken. “In een eerdere aflevering gaf-ie aan dat hij het wel oké vond, dat kusje op de wang. En als Patrick erbij is komt er opeens uit dat-ie dat eigenlijk best vervelend vond. Daar heeft Paula natuurlijk ook niets aan.”

‘Deur dichtgegooid’

Dylan denkt dat deze match in een héél vroeg stadium al ‘klapte’. Dat ligt volgens de oud-deelnemer vooral bij Paula, op de dag van het huwelijk. “Ze heeft in de eerste zeven seconden al de deur dichtgegooid. Je merkte aan alles dat Remco gewoon niet aan haar verwachtingen voldeed.”

Sonny’s onderbuikgevoel

Zoals elke week – vaste lezers voelen ‘m al aankomen – checken we altijd Sonny’s onderbuikgevoel. Dat zegt eigenlijk al van begin af aan dat François en Wilfred niet meant to be zijn. De heren gingen deze week samenwonen, maar Sonny ziet de boel nog niet in vuur en vlam staan. “Kijk, ze gaan wel fijn met elkaar om, maar ik denk dat ze vooral zo doen in de hoop dat er dan iets ontstaat. Ze willen het wél heel graag, denk ik, maar ik vrees dat dat ‘verliefde pubers’-gevoel er gewoon nooit gaat komen.”

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv. Wil je de gehele column bekijken, inclusief de meningen over andere koppels? Hier lees je het hele artikel.

Dit vind je misschien interessant:

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Tof! Deze twee headliners treden op tijdens Wantijpop”

Tof! Deze twee headliners treden op tijdens Wantijpop

Ga naar “Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’”

Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’

Ga naar “Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’”

Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99”

Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49”

1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55”

Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht