Sonny en Dylan over de vierde week van MAFS: ‘Doe dit in de huiskamer, maar zeker niet op tv’

Sonny en Dylan met hoodies van hun eigen merk SOODY. | Beeld: @sonnymonster

Sonny Monster Lanjouw en Dylan Lanjouw Monster kennen we van het programma Married at First Sight uit 2022. De twee zijn nog gelukkig getrouwd en wonen samen in Dordrecht. De ervaringsdeskundigen kijken nu samen naar het nieuwe seizoen van MAFS en geven hun ongezouten mening in hun columns voor Veronica Superguide.

Geschreven door: Veronica Superguide – Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de achtste en negende aflevering van MAFS.

Deze Married at First Sight-week was net een emotionele rollercoaster vol ups en downs. Bij het ene koppel ging het lekker, maar bij een ander stel ontstonden volgens Sonny en Dylan de eerste scheurtjes.

Positieve plottwist

Bij wie ging het beter? Sonny: “Als ik nu op één koppel mijn geld moest zetten, is dat Maarten en Richelle. Die hebben mij echt positief verrast deze week. Ik denk dat hij al wel wat meer wil, ook fysiek gezien, maar hij geeft haar echt de tijd en ruimte. Volgens mij zit het namelijk vooral bij Richelle dat het een beetje kabbelde de afgelopen tijd. Die is iets te veel gesloten en met haar gevoel bezig. Ik stond te juichen op de bank toen ze zoenden op die klif!” Dylan ziet ook positieve veranderingen bij Maarten en Richelle. “De mening van expert Eveline is écht belangrijk voor Richelle, dat merkte je. Ze was ook heel open naar haar toe. Fijn om te zien dat ze wat meer uit haar schulp kruipt. Laat ze maar lekker voelen met dat veertje. Even je gedachten uitzetten en gáán.” Het ongemak dat de mannen de afgelopen weken voelden, is hiermee ook een klein beetje afgenomen. “Ze zijn wat meer ontspannen naar elkaar toe. Het ziet er steeds minder awkward uit”, besluit Dylan.

Scheurtjes in het hoopvolle huwelijk van Loes en Wichian

Toen duidelijk werd dat Wichian énorm tegen vreemdgaan is, ontstonden de eerste scheurtjes in het huwelijk tussen hem en Loes. Loes zei tegen de camera dat ze daar veel genuanceerder in staat en iemand niet meteen bij het grofvuil zet na een ‘uitstapje’. “Dat voelde echt als een eerste deukje in dit prille huwelijk”, zag Dylan. “Het is nog steeds een kanshebberskoppel, al hangt het wel af van hoe groot deze deuk is. Het is een best wel fundamenteel iets waar je niet zomaar overheen stapt.” Sonny viel vooral op hoe mooi ze met elkaar omgingen. “Het voelde geen moment ongemakkelijk. Al tijdens de reis kropen ze lekker tegen elkaar aan in het vliegtuig. Heerlijk!” Het is trouwens niet alleen maar grappen en geinig doen; Sonny zag ook een serieuzere kant van de twee. “Wichian vroeg heel mooi en respectvol door toen Loes vertelde over haar overleden vriend. Hoe ze dat dan voor zich ziet met samenwonen. Niet alleen lief, maar ook heel knap van hem. Hij luistert echt naar haar.” Ziet hij hier nog steeds een match in? “Ja, al twijfel ik wel of ze elkaar even leuk vinden. Volgens mij ziet Wichian het véél meer zitten.”

Lees verder onder de afbeelding >>

Remco en Paula. | Foto: RTL

Remco en Paula

We gaan door naar Remco en Paula. Het verbaast de mannen dat er letterlijk en figuurlijk zo’n afstand zit tussen deze nieuwe kandidaten. “Kom op, je doet mee aan Married at First Sight”, zucht Sonny. “Je wil wel met een vreemde trouwen, maar een kusje op de mond gaat te ver?” Desondanks vindt Sonny het wel een “prachtig koppel om te zien”. Wat vindt zijn man van hun terughoudendheid? “Ik verbaasde me ook. Je moet je voor de volle honderd procent geven als je hieraan meedoet. Mijn gevoel zegt dat die terughoudendheid vooral vanuit Paula komt. Het is goed dat ze haar grens aangeeft, maar tegelijkertijd denk ik wel: kom op zeg, je weet toch aan welk programma je meedoet? Als je in de beginfase al zo afstandelijk doet samen, sta je al op een grote achterstand.”

We kunnen Paula’s moeder Nella niet onbesproken laten. Die pakte deze week opnieuw de spotlights met haar heftige ‘pasta of patat?’-ondervraging van Remco. Deze keer kwam het kruisverhoor ten overstaan van een hele zaal vol vrienden en familie. “Met zo’n schoonmoeder was ik weggerend nog voor het feestje begon”, lacht Sonny. “Laat zo’n man gewoon in zijn waarde”, vindt Dylan. “Doe dit in de huiskamer, maar zeker niet in een volle zaal op tv. Dan was het óók lullig geweest, maar nu was het gewoon sneu voor Remco.”

‘Remco is veel te lief’

Sonny vindt de match op zich ook een tikkie sneu voor Remco. “Dit gaat helemaal mis. Remco is veel te lief. Wat hij vertelde bij de trouwgelofte, dat hij hoopt over een jaar ook nog haar ‘man van de dag’ te mogen zijn, was zo mooi: ik moest er gewoon wat traantjes om laten.” Die houding zag hij niet bij Paula. “Naar mijn idee zat ze veel te veel met een bepaalde verwachting in haar hoofd. Ze klaagde ook over hem bij haar vriendinnen. Heel jammer.” “Je ziet echt dat ze teleurgesteld is in wat ze heeft ‘gekregen’”, vult Dylan aan. “Dat straalt ze gewoon uit met haar lichaamstaal.”

Nicole en Martijn-moeheid

We kunnen het moeilijk niet over mismatch Martijn en Nicole hebben. Sonny: “Héél Nederland is met Martijn en Nicole bezig en kiest een kant: ben je team Martijn of team Nicole? Nou, ik zit in geen enkel team. Het voelt zo langzamerhand vooral vermoeiend om naar te kijken.” Hij hoopt van harte dat we de twee verder niet meer gaan zien bij het koppelsweekend. “Kletter die trouwringen in het bakje bij het eindgesprek en ga lekker je eigen weg!” Waarom het uiteindelijk zo enorm uit de bocht vloog? “Dat zullen we nooit precies weten”, denkt Dylan. “Veel zagen wij als kijkers niet. Zo ook deze week weer, bij dat wijngooien. Maar als ik het kort zou moeten samenvatten, komt het er vooral op neer dat ze precies hetzelfde zijn. Ze zijn altijd bezig om de ander te overteffen en gunnen elkaar de shine niet.”

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv. Wil je de gehele column bekijken, inclusief de meningen over andere koppels? Hier lees je het hele artikel.

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Tof! Deze twee headliners treden op tijdens Wantijpop”

Tof! Deze twee headliners treden op tijdens Wantijpop

Ga naar “Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’”

Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’

Ga naar “Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’”

Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49”

1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99”

Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98”

Op alle Lego bouwsets van € 26,97 voor € 17,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht