Sonny en Dylan over de achtste week van MAFS: ‘Daar was iemand bij die wij niet mochten zien’

Dylan en Sonny zijn nog gelukkig getrouwd na hun deelname aan MAFS! | Foto: indebuurt Dordrecht

Sonny Monster Lanjouw en Dylan Lanjouw Monster kennen we van het programma Married at First Sight uit 2022. De twee zijn nog gelukkig getrouwd en wonen samen in Dordrecht. De ervaringsdeskundigen kijken nu samen naar het nieuwe seizoen van MAFS en geven hun ongezouten mening in hun columns voor Veronica Superguide.

Geschreven door: Veronica Superguide – Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de zestiende en zeventiende aflevering van MAFS.

Het was een pittige MAFS-week. Bij Wilfred en François, Patricia en Stephan én Loes en Wichian waren er plottwists die niet hoopgevend zijn. “Het lijkt wel vrijdag de dertiende”, lacht Dylan. Het meest heftige? Wilfred die uit “zelfbescherming” de stekker uit het experiment trok. Hij is verliefd op François, maar andersom niet. Snappen de mannen die beslissing? “Hij gooit te vroeg de handdoek in de ring”, denkt Dylan. “Het is nog zo pril. Alles kan nog veranderen. Ze zijn nog op ontdekking. Misschien komt dat gevoel bij François nog wel?”

‘Ik mis de helft’

Sonny denkt er net zo over en zet vraagtekens bij de beelden die we te zien kregen. “Ik mis de helft van het verhaal. Waar is François? Waarom zien we niet hoe hij dit beleefde? Ik vind het heel lullig voor hem. Hij kan zich nu niet verdedigen. Er komt nu zoveel shit bij allebei de mannen terecht terwijl ze juist zo leuk en respectvol met elkaar omgaan.” Na al die weken dat Sonny riep dat het niets zou worden tussen de heren, wordt zijn onderbuikgevoel deze week dus toch bevestigd. Of kan het nog goedkomen? “Kijk, het is natuurlijk voor allebei een teleurstelling. François wil volgens mij ook écht verliefd worden. Maar als dat er niet in zit, zit het er niet in. Ik blijf bij mijn onderbuikgevoel.”

Dylan houdt wél hoop. “Dit koppel staat heus niet 3-0 achter zoals een Paula en Remco. Ze hebben al wat doelputen gescoord, zeg maar. Nu is de grote vraag: hoe ga je om met je eerste grote tegenslag in de relatie?”

‘Ontzettend stoer van Patricia’

Ongeveer hetzelfde gebeurde bij Patricia en Stephan. Zij vertelde dat ze nog niet die verliefde gevoelens heeft voor hem. “Ontzettend stoer en goudeerlijk van Patricia”, vindt Sonny. “Aan die eerlijkheid heeft Stephan uiteindelijk het meest. Toch had ik het niet verwacht. Het leek zo goed te gaan. Wat vond ik het sneu voor Stephan…” Ook Dylan keek met een brok in de keel naar Stephan die bijna moest huilen. “Dit was wel een shock. Maar ook hier houd ik hoop: de strijd is nog niet gestreden. Dat gevoel bij Patricia kan heus nog wel komen. Ik heb het gevoel dat ze nog steeds zoekende is richting hem. Dus laten we zeker niet te snel conclusies trekken.”

Het gaat niet lekker bij Loes en Wichian

Nog zo’n grote teleurstelling: het gaat ook niet heel lekker bij Loes en Wichian, het favoriete koppel van de mannen. Loes besloot vanwege haar hevige vorm van heimwee om niet bij Wichian te slapen. Sonny ziet dit als een teken van iets groters. “Ze ziet het gewoon niet meer zitten met hem, dat zie je aan alles. Van irritaties bij het ontbijt tot aan een beetje kortaf op hem reageren, die irritatie bij dat Ikea-kastje. Loes is Wichian zat.” Hij vindt het knap dat Wichian toch gewoon lief blijft. “Wat een lieve, begripvolle man. Ik denk dat-ie enorm baalt, hoor. Maar naar haar toe blijft hij respectvol.” Ook Dylan denkt dat het uiteindelijk niets wordt met dit stel. “Wichian ziet Loes nog wel zitten. Dat zie je aan hem. Waarschijnlijk belanden ze in de friendzone.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Beeld: Instagram @wichian01

‘Daar was iemand bij die wij niet mochten zien’

Tijd voor wat juice! Er viel Dylan iets op dat mogelijk best wel sappig is. Enkele deelnemers, met name de vrouwen, vierden dit jaar carnaval met oud MAFS-kandidaten. Dat werd gretig gedeeld op de socials. Tegelijkertijd had Wichian een mannenavond met Wilfred, Remco, Stephan en Maarten. Op één van zijn foto’s zien we dat er nog een zesde bordje eten op tafel staat tijdens het diner. Dylans fantasie sloeg meteen lekker op hol. “Daar was iemand bij die wij niet mochten zien!” Dat zou volgens hem kunnen gaan om één van de partners van de mannen. Hét bewijs dat het voor één van hen is gelukt om de liefde te vinden. “Onzin!”, lacht zijn man naast hem. Sonny relativeert de boel en denkt niet dat het iets zegt, die Insta-foto’s. “Die mannen zitten gewoon lekker te fucken. Dat deden wij ook in ons seizoen. Dat je bepaalde foto’s plaatst om mensen een beetje op het verkeerde been te zetten. Net doen dat je op één plek bent terwijl je in werkelijkheid heel ergens anders zit, bijvoorbeeld.”

Juicy koppelsweekend

Tot slot blikken we ook vast vooruit op het koppelsweekend. Dat barst volgende week los. “Met anderen kandidaten roddelen en vooral niet met jezelf bezig zijn” ligt volgens Dylan dan op de loer, maar hij hoopt dat de koppels dat vooral niet deden. “Er zit waarschijnlijk een paar weken tussen de laatste samenwoon-opnames. Het is dus heel spannend of de koppels elkaar in de tussentijd überhaupt hebben opgezocht.” Sonny hoopt vooral één ding te zien: “duidelijkheid! Haal die vaagheid weg. Ik wil precies weten wie elkaar nog zien zitten en bij wie het experiment geen zin meer heeft. Het hangt er nu allemaal nog een beetje tussenin. Geef ons antwoorden!”

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv. Wil je de gehele column bekijken, inclusief de meningen over andere koppels? Hier lees je het hele artikel.

Dit vind je misschien interessant:

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Tof! Deze twee headliners treden op tijdens Wantijpop”

Tof! Deze twee headliners treden op tijdens Wantijpop

Ga naar “Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’”

Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’

Ga naar “Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’”

Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49”

1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99”

Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55”

Alle Parodontax en Sensodyne* van € 11,10 voor € 5,55

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht