Sonny en Dylan kijken terug op het MAFS-seizoen: ‘Dit is scoren over de rug van een ander’

Sonny en Dylan in hun Disney-kamer in Dordrecht. | Foto: indebuurt Dordrecht

Sonny Monster Lanjouw en Dylan Lanjouw Monster kennen we van het programma Married at First Sight uit 2022. De twee zijn nog gelukkig getrouwd en wonen samen in Dordrecht. De ervaringsdeskundigen kijken nu samen naar het nieuwe seizoen van MAFS en geven hun ongezouten mening in hun columns voor Veronica Superguide. Met deze keer een terugblik op het afgelopen MAFS-seizoen.

Geschreven door: Veronica Superguide – Robin Heerkens

Let op: dit artikel bevat spoilers over de uitslag van het seizoen.

Hoe beleefden de mannen de afgelopen weken? Dylan vond het een vrij consistent seizoen, als hij terugblikt op het geheel. “Er zaten niet heel veel verrassingen in. De koppels die goed gingen, bleven altijd wel goed en steady gaan. En bij de koppels die slecht gingen, ging het ook meteen héél slecht.” Zijn favoriete koppel? Maarten en Richelle. “Ze deden het echt op hun eigen manier en namen de tijd. Het voelde als een mooie bloem die langzaam open is gegaan.” Een bloem die – zo weten we nu – wel “verlept” is, voegt Sonny toe. Het wilde na de opnames niet lukken tussen Maarten en Richelle.

Moeder Nella

Ook Sonny genoot van het seizoen. Wel is hij een beetje klaar met geforceerde en doorzichtige keuzes van de makers. Nicole en Martijn krampachtig het koppelsweekend laten bezoeken, bijvoorbeeld. Of Paula’s veelbesproken moeder Nella deze week nóg een keertje het programma in sleuren. Dat ging volgens hem veel te ver. “Je weet dat die vrouw de vorige keer al zo werd afgemaakt online. Dit is echt scoren over de rug van een ander.”

Vier getrouwde stellen

“Carlo en de experts deden in die slotscène net alsof dit het allerbeste seizoen ooit was”, gaat Sonny verder. “Met vier koppels die getrouwd blijven. Een beetje bullshit, natuurlijk. Want dat klinkt allemaal veel spannender dan het was, weten we nu. Twee van die koppels zijn alweer uit elkaar en van de andere twee weten we het nog niet.” Zijn man vond dat ook een beetje overdreven, maar ziet er ook het positieve van in. Dylan: “Dat vier koppels besloten om toch getrouwd te blijven, wil zeggen dat die matches wél geslaagd waren. Er is toch sprake geweest van een – soort van – relatie. Dat het uiteindelijk alsnog misgaat, kan ook in het normale datingleven gebeuren. Het is voor een beperkte periode wél goed gegaan, wil ik er maar mee zeggen.”

Wie is nog bij elkaar?

Sonny vond het raar dat het programma eindigde zonder verdere verduidelijking of de koppels het ook na de opnames hadden gered. “Dat moet Nederland na de uitzendingen maar een beetje zelf uitvogelen. Best vreemd.” Gelukkig zorgden Loes en Wichian, zijn favoriete koppel, altijd voor een glimlach op zijn gezicht. “Wichian is lief, zorgzaam, behandelde zijn vrouw als een prinses. Een soort man van je dromen. En Loes ging ook zo leuk met hem om. Geen gezeik, nooit gedoe, altijd met respect. Heerlijk.” Dat de twee het na de opnames toch niet volhielden als koppel, doet hem wel een beetje pijn. “Ik gunde het ze zó. Heel sneu.” Ook Dylan zag het graag anders. “Het was ze inderdaad heel erg gegund. Ze communiceerden altijd zó goed met elkaar. Echt héél jammer dit.”

‘Intimiderende eindgesprekken’

De mannen vonden het een beetje heftig om te zien, al die eindgesprekken. Carlo zat met maar liefst vier experts tegenover de kandidaten – meer dan ooit. “Het leek wel een sollicitatie”, grapt Sonny. “Een soort Idols. Alsof ze auditie moesten doen. Heel intimiderend.” “Zet er een tafel voor en het Idols-plaatje was compleet”, lacht Dylan. Hij vond het vernieuwde ringmoment – zonder experts en Carlo – wél een geslaagde toevoeging. “Natuurlijk stond daar ook gewoon een cameraploeg bij, maar door de setting leek het alsof ze daar echt met zijn tweeën stonden. Heel mooi en intiem. Een soort ultiem moment om mee af te sluiten.” Hoewel Sonny het ook mooi vond, twijfelt hij over de toegevoegde waarde. “Bij elk koppel was tijdens het gesprek al duidelijk welke richting het op zou gaan met die ringen. Er was niks spannends meer aan. Ik twijfelde geen moment of een koppel wilde scheiden of niet.”

Laura en Cathalijne

Op moment van schrijven moet nog blijken of Laura en Cathalijne nog altijd een koppeltje vormen. Dat weten we nu helaas nog niet. Het zou Dylan verbazen als ze nog altijd samen zijn. “Ze praten voor mijn gevoel best vaak over de afstand tussen hun woonplaatsen. Het lijkt alsof dat voor een groot probleem zorgt. En als je dat zo vaak benadrukt, is dat geen goed teken.” Sonny viel vooral op hoe de dames erbij zaten tijdens hun eindgesprek. “Een soort mopperende muppets. Ze gaven echt af op het programma. Dat ze het maar gedoe vonden. Een poppenkast. Heel vreemd dat ze die camera’s al die tijd blijkbaar zo verschrikkelijk vonden.” “Je weet toch waar je aan meedoet?”, vraagt Dylan zich hardop af.

Stephan en Patricia

Dat bonuskoppel Stephan en Patricia besloot om getrouwd te blijven, zegt volgens Dylan minder dan bij de andere koppels die ook getrouwd bleven. “Zij zitten echt pas een paar weken in het experiment. Het is voor hen misschien nog te vroeg om nu al te scheiden omdat ze elkaar nog veel meer moeten ontdekken. Maar: er is blijkbaar wel fysieke aantrekkingskracht, blijkt uit die grappige opmerking van Patricia. Een heel goed teken, natuurlijk.” Sonny vindt het knap hoe ze zich allebei opstelden. “Voor hen ging die toch al heftige MAFS-rollercoaster twee keer zo snel. En toch gingen ze er oprecht voor, samen. Ook heel dapper dat Patricia nog een keer eerlijk zei dat ze niet op Stephan zou afstappen in een kroeg. Ze ging toch door met het experiment en Stephan ging daar ook weer heel goed mee om door niet meteen de deur dicht te gooien na die opmerking.” Of ze nog steeds samen zijn? Sonny: “Als het voorbeeldkoppel Maarten en Richelle al niet lukt, heb ik weinig hoop voor deze twee…”

‘Er valt een last van je schouders’

De mannen kunnen zich nog goed herinneren hoe het voelde toen de allerlaatste aflevering op tv kwam. “Er valt een soort last van je schouders”, legt Sonny uit. “En we werden opeens herkend op straat. Daar moesten we nog wel flink aan wennen.” Gedurende de uitzendperiode mochten ze natuurlijk niet samen worden gespot. Dylan: “Stiekem doe je natuurlijk wel sommige dingen samen als je weet dat niemand anders je ziet. Maar dat we niet meer hoefden weg te duiken, was een hele opluchting.” Voor de kandidaten die géén liefdesgeluk vonden, gaat nu ook weer een wereld open. Sonny: “Die kunnen eindelijk weer losgaan, lekker zuipen in de kroeg, daten. Het programma kan je niet verbieden om te daten, maar het wordt zeker niet gewaardeerd als je dat in het openbaar doet.” “Tinder, Grindr, of andere datingapps: dat kon al die tijd natuurlijk niet echt”, aldus Dylan. “Het moet erg fijn zijn voor alle deelnemers dat ze gewoon weer het normale leventje kunnen oppakken zonder al die geheimhouding.”

Je las een artikel van Veronica Superguide: jouw gids in de jungle van films, series en tv. Wil je meer lezen over Married at First Sight of andere programma’s? Je bekijkt het op de website.

Bekijk ook:

Meer in deze categorie

Shownieuws

Ga naar “Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’”

Sonny en Dylan over de negende week van MAFS: ‘Wat was dit sneu voor Stephan’

Ga naar “Sonny en Dylan over de achtste week van MAFS: ‘Daar was iemand bij die wij niet mochten zien’”

Sonny en Dylan over de achtste week van MAFS: ‘Daar was iemand bij die wij niet mochten zien’

Ga naar “Foto’s en video: Jip was bij het concert van Toontje Lager en sprak zanger Erik Mesie”

Foto’s en video: Jip was bij het concert van Toontje Lager en sprak zanger Erik Mesie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Andrélon van € 15,96 voor € 7,98”

Andrélon van € 15,96 voor € 7,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Liga Evergreen van € 4,70 voor € 2,35”

Alle Liga Evergreen van € 4,70 voor € 2,35

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85”

Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Bijen- en honingmarkt”

Bijen- en honingmarkt

 • 15 april 2023
Ga naar “Eallum”

Eallum

 • Van 27 mei t/m 28 mei
Ga naar “Wantijpop”

Wantijpop

 • 10 juni 2023
Ga naar “Wantijlive”

Wantijlive

 • 9 juni 2023
Ga naar “Zomerkermis”

Zomerkermis

 • Van 17 jun t/m 25 jun
Fun Factory Zomerkermis Dordrecht