Dordrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze bekende Dordtenaar was de Astronaut in The Masked Singer

Door Lisanne Doff 24 oktober 2020

Iedere vrijdagavond zie je op RTL 4 het programma The Masked Singer. Bekende Nederlanders treden anoniem op in prachtige kostuums. Elke week worden een paar van de kandidaten ontmaskerd en vrijdag 23 oktober was het de beurt aan een geboren Dordtenaar.

De Panter, de Astronaut en de Aap moesten tegen elkaar strijden. Nadat ze alle drie een optreden hadden gegeven, moest één van acts zich bekend maken aan het publiek. Dat werd de Astronaut. Niemand minder dan radio-dj Mattie Valk zat in het pak!

Eensgezind

‘Als u bent wie ik denk dat u bent, vind ik het te gek dat u meedoet”, vertelde jurylid Buddy Vedder na het tweede optreden van de Astronaut. Alle vier de juryleden waren het erover eens: de Astronaut moest wel Mattie Valk zijn. Toen bleek dat Mattie echt in het pak zat, was het eerste dat hij zei: “Het is 50 graden hier.” Daarna volgde: “Sorry aan alle luisteraars en sorry aan Marieke.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Mattie Valk was de Astronaut. | Foto: indebuurt Dordrecht

Collega’s wisten het zeker

De geboren Dordtenaar woont nu in Rotterdam, maar reist regelmatig naar Amsterdam om daar zijn programma op Qmusic te presenteren. Na zijn eerste optreden in The Masked Singer werd Mattie al flink ondervraagd door zijn collega’s. Vooral collega Marieke Elsinga was er van overtuigd dat Mattie Valk in het astronautenpak zat. En ze had gelijk! Eén van de hints die naar Mattie verwees was ‘goochelaar’, omdat hij vroeger goochelaar wilde worden. Een andere hint was ‘fout’, vanwege het Foute Uur op Qmusic. En… had jij het ook door bij het horen van zijn stem?

Bekijk hier de beelden van de ontmaskering:

Lees ook:

Kijktip! Ryanne van Dorst was in Dordrecht voor haar programma ‘Nachtdieren’

Misschien had je het in augustus al gelezen, maar zangeres Ryanne van Dorst (Elle Bandita) was in Do...

8 x bekende Nederlanders in Dordrecht

Normaal zien we genoeg bekende Nederlanders tijdens het festivalseizoen of in Kunstmin. Dat is dit j...

Meer over

Shownieuws

adv.